vineri, 29 aprilie 2011

Dieta dupa ureche...

 Sunt foarte indignata!
Astazi, in timp ce ma intorceam din mini-concediul de Paste, cu autocarul, am auzit fara sa vreau(pt ca fetele de langa mine vorbeau extraordinar de tare) ceva de genul:
  " -Fata! Stii ca tin o noua dieta?
    -Da?? Ce dieta?
   -Pai e una foarte tare, slabesti 5kg/saptamana. Mananci  6 zile carne(in general mezeluri), 3 zile lactate+oua, iar 3 zile carne+nu stiu cate zile legume."
La care mi-am zis WOW!! Cata lipsa de informatie...Stiti ce inseamna asta pentru organism?  

HAOS TOTAL!!! De ce?
Pai, in primul rand ti se face rau de la atata carne+ ca mezelurile reprezinta un pericol pentru sanatate, in al doilea rand iti dai metabolismul peste cap si in al treilea rand :acele kg se vor intoarce inapoi, dublate, ceea ce nu ne dorim.
  Dieta asta disociata mi se pare cea mai mare tampenie inventata, cea mai nesanatoasa pentru organism. 

De ce?

 Pentru ca avem nevoie de: proteine din carne si oua, de vitamine si minerale din legume si fructe, de calciu din lactate, iar acestea trebuie consumate in fiecare zi in cantitati moderate, ca sa ne putem asigura toti nutrientii necesari unei bune functionari a organismului. Am vrut sa intru si eu in discutie, sa-mi dau cu parerea in legatura cu ceea ce discutau, dar probabil mi-ar fi spus sa imi vad de treaba mea, ca stiu ele mai bine ce fac, asa ca am renuntat.
   Pacat...desi ne putem informa (ca slava Domnului avem de unde) inainte de a incepe sa ne jucam cu sanatatea noastra, nu o facem, iar mai tarziu avem de suferit..

Enjoy,Eyya

joi, 28 aprilie 2011

Celulita-out!

 Vine vara... incet, incet renuntam la hainele groase si va trebui sa ne expunem cat mai mult pielea si nu vrem sa auzim comentarii negative la adresa acesteia, nu???
 In acest scop trebuie sa ne pregatim temele din timp, sa nu ne ia prin surprindere "vremea buna":D

Cate dintre noi nu ne confruntam  cu afurisita  "celulita"...mai ales dupa mesele copioase, bauturile carbogazoase, tutun, alcool..etc

 Eu incerc cat de cat sa fiu constiincioasa la acest capitol si m-am apucat temeinic de masaj anticelulitic(nu ca as avea foarte mare nevoie, dar mai bine previn decat sa combat), acasa, seara 10-15 minute...ceea ce e mai mult decat suficient.
                           In acest sens, am descoperit  o crema foarte buna de la Elmiplant :
Chiar are efecte, daca o folositi constant (dupa cum v-am spus mai sus).
O gasiti in orice farmacie naturista si nu costa decat vreo 20 de lei.(o sa simtiti ca va arde putin, dar senzatia asta trece dupa 5-10 min si presupun ca asta inseamna ca "lucreaza")

-Pe langa masaj, bineinteles trebuie adoptata si o alimentatie bazata mai mult pe fructe si legume crude si de asemenea completata cu foarte multe supe.
Datorita faptului ca  legumele (in special cele verzi) contin Calciu, acestea ajuta foarte mult la procesul de pierdere in greutate si implicit la atenuarea celulitei.

-Si sa nu uitam de cei 2 l apa/zi, iar daca nu  puteti sa beti apa plata simpla,incercati sa puneti lamaie sau inlocuiti cu ceaiuri(cu putina miere).

 Good luck!Asteptam rezultate!




Enjoy,
Eyya

joi, 21 aprilie 2011

Sa aveti un Paste Fericit,alaturi de cei dragi!


                                             
    Sa va aduca iepurasul tot ce va doriti!!! 













Enjoy,Eyya




miercuri, 20 aprilie 2011

Mezelurile-pericolul din farfurie

 Mezelurile sunt o adevarata bomba pentru sanatate, deoarece, din cele peste 20 de ingrediente pe care le contin, doar unul singur e carne, restul fiind aditivi sintetici care raman in organism chiar si zece ani dupa ce au fost consumati.


Top 5 al celor mai nocive mezeluri, ar fi:

1. Cremwurstii
Cei mai nocivi, clasandu-se pe primul loc al topului , sunt cremwurstii, care contin tocatura de oase, tendoane, pielite si grasime.

 2. Salamurile
Locul doi este ocupat de salamuri, care sunt preparate din 60% slanina si sorici, 17% carne de calitate inferioara, aditivi care imita gusturile alimentelor, coloranti si alte produse chimice nesanatoase.

3. Carnatii
Carnatii ocupa pozitia a treia a topului mezelurilor nocive. Contin 60% carne de porc si sorici, proteina vegetale din soia, apa,stabilizatori, antioxidanti, coloranti.

4. Parizerul
Parizerul ocupa locul patru in topul mezelurilor periculoase pentru sanatate, continand slanina (80%) si sorici de porc, 10% carne de pasare si oase macinate, faina de soia, condimante, care se amesteca, se fierb si apoi se ambaleaza.

5. Sunca taraneasca
Sunca taraneasca este pe locul cinci, continand carne procesata mecanic (slanina, urme de oase, sorici), antioxidanti si coloranti.

 "Pe eticheta unui mezel sunt inscrise peste 20 de ingrediente, dintre care doar unul singur este carne. Restul sunt fosfati, nitriti, nitrati si arome sintetice - aditivi sintetici care raman in organism chiar si zece ani dupa ce au fost consumati, pentru ca tubul digestiv nu ii poate digera", a declarat dr. Mariana Pasarescu din cadrul Biroului Promovarea Sanatatii al DSP Dolj, citata de Gazeta de Sud.

Eu le-am cam eliminat din meniu, pentru ca stiu cat de nocive sunt pentru organismul meu.Va invit sa faceti acelasi lucru, daca intr-adevar va doriti sa fiti sanatosi! Va recomand sa cititi si articolul acesta:
http://www.gandul.info/news/topul-celor-mai-nocive-mezeluri-ce-contin-crenvurstii-parizerul-si-carnatii-ieftini-7931268

Enjoy,Eyya

marți, 19 aprilie 2011

Oul-bun sau rau?

   Ca tot vin Sarbatorile Pascale si o sa mancam din belsug OUA, o sa vorbim despre acest aliment atat de complex din punct de vedere nutritiv.
O vorba din batrani spunea ca : "oul iti creste colesterolul"...nimic mai adevarat, insa trebuie sa precizam ca potrivit unui studiu recent, ouale cresc colesterolul "bun" (HDL), dar nu si pe cel "rau"(LDL), deci ouale ajuta arterele sa fie cat mai curate, fara depuneri de colesterol.
  
Colesterolul "bun" este o substanta inrudita cu grasimile si care are un rol important in buna functionare a organismului. In timp ce colesterolul „rau” este un factor de risc cardiovascular, colesterolul „bun” este protector pentru organism. In afara de acest colesterol "bun", oul are si calitati nutritive foarte bune , de exemplu, pentru un ou mediu de gaina compozitia chimica ar fi:
-galbenusul contine aproximativ: 17% proteine, 33% grasimi bogate in lecitina, colesterol, acizi grasi indispensabili, vitamine din grupul B, vitaminele A,D,E precum si fosfor si alte substante minerale usor asimilabile.
-albusul oului contine aproximativ: 11% proteine si o cantitae mica de vitamine din grupul B.
  Proteinele din oua sunt deosebit de valoroase deoarece contin aproape toti aminoacizii esentiali.
  
 Deasemenea, o alta cercetare, realizata cu ajutorul unor voluntari supraponderali, a aratat ca ouale ajuta si la slabit. Mai exact, unii subiecti au primit un mic dejun de 349 de calorii, care continea si doua oua, timp de cinci zile pe saptamana, opt saptamani, in timp ce altii nu au mancat oua. Rezultatele au aratat insa ca cei care au consumat oua (inclusiv galbenusurile) au simtit ca au mai multa energie si au slabit cu 65% mai mult decat ceilalti , fara ca nivelul colesterolului lor total sa fie modificat.
 In concluzie, oul :NE PLACE!


Enjoy,
Eyya

duminică, 17 aprilie 2011

RAW VEGAN sau VEGANISMUL DE TIP CRUD

   Ce reprezinta dieta Raw Vegan?
De ce  ar trebui sa o adoptam?Ne poate ajuta sa avem un stil de viata sanatos, d.p.d.v. alimentar?
   Sunt cateva din intrebarile pe care mi le-am pus in momentul in care am auzit despre acest tip de  regim alimentar. Ei bine, Raw vegan sau veganismul de tip crud presupune un stil de viata bazat pe alimente crude, neprocesate termic(neprajite, necoapte, nefierte).  

   Ce putem consuma in cadrul acestui tip de alimentatie?
 In primul rand, fiind vorba de veganism, se exclud: carnea, ouale, lactatele. Apoi, fiind vorba de dieta cruda, mancarea nu se coace si nu se fierbe. Cu toate acestea, este practic imposibil sa eviti in intregime alimente gatite, de aceea se consuma in general doar 80% alimente crude
 Fructe, legume, seminte, cereale, uleiuri vegetale presate la rece, plante medicinale, sucuri proaspete, seminte germinate. Acestea se pot consuma fie in starea lor naturala, fie gatite prin uscare, mixare sau pur si simplu taiate si consumate ca salate.

Pro RAW VEGAN
- vitaminele, enzimele, mineralele raman intacte (nu sunt distruse)
- poteinele nu mai sunt distruse, deoarece lipseste procesarea termica
- diminuează riscul apariției unor afecțiuni precum obezitatea, hipercolesterolemia, diabetul zaharat,
hipertensiunea arterială sau cancerul de colon.
- diminueaza aparitia bolilor cardio-vasculare
- unii cercetători susțin si că acest tip de alimentație ar putea diminua riscul apariției anumitor forme de
cancer, chiar dacă acest beneficiu nu este în mod complet dovedit.
Incalzind orice mancare distrugem majoritatea continutului de vitamine, minerale, si proteine, formandu-se particule otravitoare de acizi anorganici. Toata dieta care cuprinde in mare parte cruditati este cea mai indicata si in stare sa ne sustina sanatatea.” (dr. Virginia Vetra)
      Ok.Am inteles mancam cruditati=sanatate curata…dar proteinele din carne, proteinele din oua, de care avem atata nevoie, vitamina B12 , Ca, de unde le luam? Nu putem sa le mancam crude, sub nicio forma(cel putin eu nu:P)

Contra RAW VEGAN
  Acest regim  nu este deloc echilibrat, pentru că organismul este privat de proteinele de calitate superioară, care se găsesc în produsele de origine animală(dupa cum spuneam mai sus) .Toate aceste regimuri pot antrena carențe importante de vitamina D, B12, calciu, fier, iod, zinc, ale căror repercusiuni sunt diminuarea masei musculare, oboseala, crampe musculare, insomnii etc. Riscul de carențe în vitamine, minerale și în aminoacizi esențiali (componenți ai proteinelor) este  semnificativ. Compensarea cu anumite suplimente nutritive cu vitamine sau proteine de multe ori nu este de ajuns în aceste cazuri.
  
  Eu recunosc ca nu sunt adepta Raw Veganismului,  consider ca nu se potriveste stilului meu de viata si nici nu m-as putea obisnui cu el.Voi ce credeti? Sunteti pro sau contra RAW VEGAN?


Enjoy,Eyya

Pentru inceput..Ce este nutritia?

 Nutriţia (numită, de asemenea, alimentaţie sau hrănire) reprezintă aprovizionarea celulelor şi a organismelor cu materialele necesare (sub formă de alimente) pentru a susţine viaţa. Multe probleme comune de sănătate pot fi prevenite sau atenuate cu un regim alimentar sănătos.
  Nutriţioniştii sunt profesioniştii din domeniul sănătăţii care se specializează în alimentaţie umană, economie, etc. Ei sunt antrenaţi pentru a oferi condiţii de siguranţă, bazate pe dovezi, sfaturi dietetice şi gestionare a persoanelor fizice (în materie de sănătate şi de boală), precum şi la instituţii.
O dietă slabă poate avea un impact dăunător asupra sănătăţii, cauzând boli, cum ar fi deficit de scorbut, beriberi, şi kwashiorkor(forma de malnutritie a copilului, rezultand dintr-o alimentatie saraca in proteine). Sănătatea în pericol are condiţii similare de obezitate şi sindrom metabolic, şi astfel de boli cronice sistematice comune ca bolile cardiovasculare, diabet şi osteoporoză.Nutriţia integrală caracterizează un concept de nutriţie unde sunt de preferat următoarele alimente: alimente proaspete netratate şi produse făinoase din făină integrală (tot bobul e inclus).(from wikipedia)
 A ramane activ, tanar si sanatos este rezultatul unor decizii intelepte, care tin de:
Hrana si bautura pe care o consumam zilnic,
Nivelul corect al greutatii si energiei corpului nostru,
Intretinerea corecta a corpului nostru prin odihna, exercitiu fizic si nutritie sanatoasa

Enjoy,Eyya

Hello! I'm new in "town"! :D I mean..in ale blogger`itului

 Ma numesc Andreea (Eyya) si sunt pasionata de tot ceea ce este legat de nutritia umana!
Nu o sa va tin predici despre ce anume dieta e mai potrivita pentru fiecare dintre voi, nu o sa va stresez cu ceea ce stiti deja...ci doar o sa incerc sa va dau o mana de ajutor, in cazul in care aveti nevoie . Dupa cum am spus nu sunt nutritionist si de aceea nu sunt in masura sa dau sfaturi in legatura cu ce anume trebuie sa manance fiecare, insa  pot sa va raspund la eventualele intrebari legate de  capitolul nutritie.O sa discutam despre tot ceea ce ne intereseaza legat de acest subiect(si nu numai:D)..
Sunt nerabdatoare sa primesc si  intrebari de la voi...aviz celor interesati!
  
Enjoy,Eyya

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...