joi, 19 mai 2016

Care este diferenta dintre un espresso scurt si unul lung?

Diferenta este de vreo 30 de ml. :)))

Nu-i asa ca de cele mai multe ori, cand mergem in oras, ne-am obisnuit sa cerem : o cafea lunga, va rog, si cu mult lapte?

Avem impresia ca daca cerem espresso scurt este mult mai tare, insa nu este chiar asa. Bine, de fapt cafeaua adevarata se numeste ristretto si se concentreaza in primii 15-20 de ml de lichid pe care ii obtinem de la expresor. Aceasta este mult mai cremoasa si mai aromata, de aceea avem impresia ca este foarte tare.

vineri, 6 mai 2016

Ai mancat mult de sarbatori? Hai sa iti spun cum te refaci!

De sarbatori toata lumea exagereaza, fie cu mancarea, fie cu bautura, fie cu distractia. Dar, gata, sarbatorile au trecut si trebuie sa revenim la vechile si bunele obiceiuri. Stiu ca e greu si ca ti-ar fi placut sa mai petreci cateva zile, insa gandeste-te si la organismul tau, care a fost bombardat cu de toate si acum trebuie sa se odihneasca.

Trecerea nu trebuie sa fie brusca, pentru a nu-l da peste cap. Se face treptat, cu pasi marunti si siguri.

In primul rand, ar trebui sa o lasi mai moale cu carnea, macar pentru urmatoarea perioada. Atat ficatul, cat si colonul au avut de suferit, fiind bombardate cu fripturi de miel, oua, sarmale, drob, etc. Acum au nevoie de ceva mai light, renunta cateva zile la proteinele animale si da-le niste fibre din legume si fructe. Ai liber si la iaurt.

miercuri, 4 mai 2016

Stiati ca: Un singur minut de antrenament poate imbunatati considerabil starea de sanatate?

Un nou studiu a constatat că doar 1 minut de sprinturi, împreună cu 9 minute de exerciţii uşoare, duce la îmbunătăţiri considerabile ale sănătăţii, iar rezultatele se aseamănă cu un antrenament de 50 de minute într-un ritm moderat.

Rezultatele studiului evidenţiază beneficiile intervalelor de formare sprint, în care oamenii se antrenează intens o perioadă scurtă de timp, apoi se recuperează într-un ritm lent, pe o perioadă mai lungă, şi apoi repetă ciclul. Un astfel de ciclu de exerciţii poate fi o opţiune potrivită pentru persoanele care doresc să-şi stimuleze propriul corp, dar nu au prea mult timp la dispoziţie pentru exerciţii fizice regulate.


marți, 3 mai 2016

Pastele de 1 Mai

Hristos a Inviat!
Sper ca ati avut Sarbatori linistite, alaturi de cei dragi, asa cum ar trebui sa fie sarbatorile.
Si anul acesta, ca in fiecare an dealtfel, am ales sa facem Pastele alaturi de familie si prieteni, chiar daca data acestuia a coincis cu data de 1 mai.


Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...