joi, 10 septembrie 2015

E acea perioada din an...


E acea perioada din an in care nu-ti doresti decat sa savurezi o cafea intensa, fierbinte, privind pe geam picaturile de ploaie.

E acea perioada din an in care incepi sa nu mai vezi ceaiul ca pe un medicament, ci ca pe o dulce incantare a simturilor. O aroma usoara de scortisoara, coaja de portocala si un strop de vanilie, deja visez sa stau 24/24 intr-o ceainarie si sa ma pierd printre arome si carti.

E acea perioada din an in care parca ti-e dor de aroma copilariei, aroma de cacao cu lapte care iti provoaca atata nostalgie si dor de noptile in care ti se pregatea o portie de bautura calda si adormeai cu gandul la Scufita Rosie.



E acea perioada din an in care te intorci in trecut si nostalgic, incepi sa retraiesti momentele frumoase, in timp ce admiri covorul de frunze, care incepe sa se astearna incet, peste tot.

E acea perioada din an in care incepi sa-ti faci planuri pentru Craciun si revelion, incepi sa te gandesti ce cadouri sa cumperi si ce decoratiuni sa mai achizitionezi.

E acea perioada din an si pentru mine e cea mai frumoasa. 
Iubesc toamna, cu vantul si ploile ei, cu culorile pamantii, cu cosul ei plin de fructe si legume, cu zilele scurte si noptile lungi, cu povesti spuse la un ceai, cu aroma de cafea si scortisoara, care parca sunt mai intense ca oricand.

Pur si simplu ador aceasta perioada din an!




duminică, 6 septembrie 2015

Ce am observat dupa 3 saptamani de regim alimentar?


Va spuneam in postarea anterioara ca ma confrunt, din pacate, cu o pacatoasa de gastrita si ca de data asta am fost nevoita sa renunt la anumite placeri culinare si sa tin o dieta echilibrata, pentru a scapa de aceasta afectiune.

Pana acum am rezistat cu stoicism, cu 2-3 mici scapari si incep sa  ma simt din ce in ce mai bine.
Am realizat ca daca vrei sau esti nevoit sa faci ceva anume, poti! 

Primele zile au fost putin mai dificile, ba chiar mi-a fost rau, deoarece organismul meu incerca sa se adapteze la noul stil alimentar, insa pe parcurs am constatat ca acesta se obisnuieste cu noul regim si nu mai riposteaza.


marți, 25 august 2015

Regimul meu pentru gastrita hiperacida


Gastrita doare si doare al naibii de tare. De cand am descoperit-o, adica anul trecut pe vremea asta, nu prea i-am dat importanta, am tratat-o cu spatele: am mancat prostii, am abuzat de inghetata, ciocolata, multa cafea si cateva vizite pe la te miri ce fast-food.  Dupa fiecare masa copioasa luam un pansament gastric si problema era rezolvata pe moment.

Toate bune si frumoase, pana cand mi-a dat lovitura de gratie, acum vreo doua saptamani. Crize groaznice, dureri acute, stare permanenta de balonare si stari de rau. De data asta am crezut ca am facut-o lata si am dat gastrita pe ulcer, insa, slava Domnului, nu a fost asa. 

Cam pana aici mi-a fost. Am realizat ca nu mai pot continua astfel, asa ca de aproape doua saptamani sunt la regim drastic, asta pe langa tratament, care consta in pansamente gastrice, unul dimineata, unul seara. 
Nu este o regula ca alimentele x sau y trebuie sau nu mancate, fiecare isi creeaza propriul regim, testeaza ce-i face bine si ce nu, organismul nostru stie cel mai bine de ce are nevoie.

sursa foto:google

joi, 13 august 2015

Tu ai idee cam cat zahar consumi zilnic?


Daca sunteti mari amatori de dulciuri, ca si mine, o sa va regasiti in textul de mai jos.

Dimineata, parca nimic nu te trezeste mai bine ca o ceasca cu cafea. Nu-i asa ca iti place si tie cea cu mult zahar si lapte? Da, asa imi place si mie.
Si pe langa cafea, parca merge si ceva dulce de rontait: un croissant, o briosa sau un biscuit crocant.
Pe la pranz, parca ar mai merge o cafea cu mult zahar si lapte, avand in vedere ca incepe sa scada glicemia.
Dupa-amiaza, mai, mai ca ai mai bea una, ca deh...cere organismul. 
Seara, dupa cina, mai ales daca ai devorat ceva picant, intra si o ciocolata intreaga sau o punga cu napolitane, da napolitane invelite in ciocolata sau biscuitii aia umpluti cu crema de cocos, mmmm suna bine, nu?


sursa foto: foodstory.ro

Te-ai gandit vreodata cam cat zahar reusesti sa acumulezi intr-o singura zi, din toate aceste "lucruri marunte"?

luni, 10 august 2015

Despre fruit bar, petreceri de vara si nu numai...


Avand in vedere ca suntem in plin sezon estival, ar trebui sa profitam cat mai mult de fructe, mai ales ca gasim toate aromele si culorile posibile, chiar in perioada lor de glorie.
Eu recunosc ca nu prea pot sa ma bucur de ele, din cauza gastritei, dar mai mananc din cand in cand pepene galben, afine sau mure, fructele mele preferate.

Apropo de vara, acum este si sezonul nuntilor si al petrecerilor, adica trebuie sa recunoastem ca vara ies cele mai tari party-uri. La o astfel de petrecere, mie imi place foarte mult ideea de fruit bar, candy bar etc. Pe langa faptul ca arata delicios, sunt si practice, ocupa putin spatiu si astfel nu trebuie sa mai insiri prajituri si fructe pe toate mesele. Arata mult mai dragut un astfel de loc, special amenajat, fata de niste mese incarcate cu de toate, astfel incat sa nu mai ai spatiu sa misti un pahar sau o farfurie.

In acest scop, am furat cateva idei de fruit bar de pe pinterest.com .





Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...