joi, 29 martie 2012

Ce patesc daca mananc cate o ciocolata in fiecare zi?

Astazi,neavand ce face,m-am gandit sa fac niste calcule matematice foarte simple. O sa spuneti,bun..si cu ce va ajuta asta pe voi? 

Stiti cam cate kilograme de grasime puteti adauga la greutatea initiala,daca o sa consumati cate o ciocolata pe zi,timp de un an de zile?


 In jur de 26 de kilograme,cu indulgenta!


De ce atat de mult?

 O ciocolata are in jur de 500 de Kcal inmultite cu 365 de zile=182.500 Kcal
 Ca sa punem pe noi un kilogram de grasime,ar trebui sa consumam cam 7000 de Kcal.
 In concluzie: 182.500/7000=26,07 Kg de grasime intr-un singur an! 

Bine,acum sa nu exageram,nu mananca nimeni in fiecare zi cate o ciocolata intreaga,dar e bine de stiut,nu?





Sanatate,
AndrEyya

marți, 27 martie 2012

Care e legatura dintre dragoste si sport?

 Sportul e ca iubirea, e mult mai frumos cand il practicam in doi sau in grup, dupa caz. Niciodata nu mi-a placut sa fac miscare de una singura, e plictisitor si nici nu e atat de motivant ca atunci cand mai e o persoana langa tine si o vezi cum se chinuie sa te prinda din urma sau invers.

 Relatia mea cu sportul a inceput de prin clasa a IV-a si in timp, a devenit din ce in ce mai puternica, dar tot de pe vremea aceea a trebuit sa impart aceasta relatie si cu o a treia persoana, pentru ca daca se intampla sa ramanem singurele, ma intimidam si renuntam.

joi, 22 martie 2012

Sanatatea nu e un moft!

 Primesc tot mai des intrebari despre capitolul slabire. Asta nu e un lucru rau! Dar ingrijorator este faptul ca tot mai multe fete de 14, 15, 16 ani vor sa tina diete drastice, iar asta nu e bine.

 Dietele nu sunt bune, nici pe termen lung, cu atat mai putin pe termen scurt. Acestea nu fac nimic altceva decat sa:

- ne incetineasca metabolismul (adica se diminueaza arderile), pentru ca un organism infometat nu va consuma din depozitele sale de grasime, ci va face altele de frica unei eventuale perioade de austeritate.

-ne dau dureri de de stomac, ajungandu-se chiar la gastrite, ulcer, daca regimul este prea drastic si de durata.

- provoaca anemii. Avem nevoie de toate mineralele si vitaminele pentru o buna functionare a noastra, ca oameni, iar un regim drastic nu ne aduce acest aport, atat de necesar.

-oasele se resimt si ele, dupa un astfel de haos in organism.

 Am enumerat doar cateva dintre efectele secundare care pot aparea in urma unui regim alimentar strict.
Revenind la adolescenti, la ei chiar nu se pune problema de un regim alimentar pentru ca sunt in crestere, au nevoie de vitamine, minerale, calciu etc, iar o astfel de dieta ar putea chiar sa le stagneze cresterea si sa dezvolte anumite probleme grave de sanatate, in timp.


  Intr-adevar exista si cazuri in care adolescentii sunt supraponderali sau chiar obezi (au inceput sa se inmulteasca astfel de cazuri), dar acestia ar trebui sa renunte in primul rand la bauturile carbogazoase si la alimentele procesate, iar in loc sa stea cu orele la pc & tv, sa alerge in fata blocului cu copiii de varsta lor (asa cum faceam noi cand eram mici). Aici intervin si parintii, e datoria lor sa-i monitorizeze, sa le supravegheze alimentatia si sa le insufle dragostea pentru miscare.

 Mai sunt si cazuri in care anumite domnisoare de 14-15 ani isi doresc foarte mult sa slabeasca, cu toate ca sunt cu mult sub greutatea normala sau au 2-3 kg peste aceasta. Fluctuatiile de greutate sunt normale la varsta aceasta, sunteti in crestere! Puteti sa va modelati prin dans sau inot!


In concluzie: Nu sunt recomandate curele de slabire drastice, la nicio varsta, cu atat mai putin in perioada adolescentei.




Sanatate,
AndrEyya

marți, 20 martie 2012

Asemanari izbitoare

  Am primit zilele trecute un mail foarte interesant ,de la o prietena. O sa vedeti mai jos cateva asemanari intre anumite fructe/legume si unele organe ale corpului uman.

O antica doctrina dezvaluie faptul ca fiecare fruct sau leguma are un anumit format care seamana cu un organ al corpului şi ca acest tipar actioneaza la un semnal cu un beneficiu pentru noi. Stiinta moderna confirma faptul ca aceasta doctrina antica este uimitor de exacta.






Fasolea
chiar vindeca si ajuta la mentinerea functiei rinichilor si arata exact ca si rinichii umani (boaba de fasole).






O nuca
arata ca un mic creier, cu o emisfera stanga si dreapta, deasupra si cerebelul in partea inferioara. Chiar si incretiturile sau cutele unui miez de nuca sunt la fel ca si caneo-cortexul. Astazi stim cu siguranta ca nucile ajuta la dezvoltarea functiei cerebrale.



Secţiunea transversala a unui morcov
arata ca ochiul uman. Pupila, irisul si liniile radiale arata exact ca si ochiul uman. Si stiinta demonstreaza  ca morcovii maresc considerabil fluxul sanguin la nivelul ochilor şi ajuta functia generala a acestora.




Tijele unei teline verzi
arata exact ca oasele umane (de la picior). Telina ajuta la intarirea osoasa. Oasele sunt  23% sodiu, iar aceste alimente au 23 % sodiu. Daca nu avem destul sodiu in alimentatie, organismul si-l extrage din oase, astfel slabindu-le.







Fructele de avocado tintesc catre sanatatea si buna functionare a uterului si cervixului femeii, si arata exact ca aceste organe. Fructele de avocado ajuta la mentinea echilibrului hormonal al femeilor, previne dezvoltarea cancerului de col uterin.

Senzational este faptul ca, este nevoie de exact noua luni pentru a creşte un avocado din mugur in fruct copt.





Smochinele
sunt pline de seminte si atarna doua cate doua atunci cand cresc. Smochinele cresc mobilitatea spermei masculine si sporesc numarul de spermatozoizi. De asemenea, previn sterilitatea masculina.





Ciupercile.
Partea interioara a unei ciuperci taiate in jumatate aseamana cu o ureche umana.
Ciupercile imbunataţesc auzul si sunt unul dintre putinele alimente care contin vitamina D. Aceasta vitamina este importanta pentru sanatatea oaselor, chiar şi pentru cele mici din ureche care transmit sunetul la creier.




 
Strugurii. Plamanii nostri sunt alcatuiti din ramificatii, la terminaţiile carora se afla manunchiuri mici de tesut numite alveole. Aceste structuri care permit oxigenului sa treaca de la plamani in fluxul de sange, seamana cu ciorchinii de struguri.

O dieta bogata in struguri, s-a dovedit a reduce riscul de cancer pulmonar şi emfizem. Semintele de struguri contin, de asemenea, o substanta chimica numita Proanthocyanidin, care reduce severitatea astmului declansat de alergii.



 
Ghimbirul, vandut de obicei in supermarket-uri, are parti ce arata de multe ori la fel ca un stomac. Deci, foarte interesant este fapttul ca unul dintre cele mai mari beneficii ale sale este in cazul digestiei.

Chinezii îl folosesc de peste 2000 de ani pentru a calma anumite afectiuni ale stomacului si pentru a vindeca greata. De asemenea, ghimbirul se foloseste ca remediu popular pentru rau de miscare.




Cartofii dulci
arata ca pancreasul si chiar echilibreaza indexul glicemic la diabetici.




 
Maslinele
ajuta la sanatatea si buna functionare a ovarelor:



Interesant,nu?




Sanatate,
AndrEyya

luni, 19 martie 2012

Stiati ca mierea, merele sau scortisoara...?

 Nu am mai postat nimic de foarte mult timp la aceasta rubrica. Sper sa va fie utile informatiile de mai jos!

"Stiati ca o lingurita de miere are 22 de calorii, in timp ce aceeasi cantitate de zahar contine 15. Mierea insa este mult mai sanatoasa, deoarece contine in parti egale glucoza si fructoza, consumul zilnic de miere reducand astfel cantitatea de colesterol din sange."



" Stiati ca scortisoara este un condiment ce scade nivelul zaharului din sange, ajutand la fluidizarea acestuia si contribuie la detoxifierea si la stimularea creierului, avand in acelasi timp proprietati antiseptice.
Scortisoara mai este folosita ca remediu impotriva frigului, a crampelor musculare, in situatii de gripa sau raceala, pentru combaterea indigestiei sau a durerilor in articulatii."



 "Stiati ca merele exagerat de mari si frumoase nu sunt neaparat si mai bune decat cele mai mici, pentru ca se stie ca producatorii pompeaza, folosind tehnici speciale, cantitati mari de apa si fertilizatori in aceste fructe, pentru a le face mai mari (mai grele) si mai atragatoare pentru cumparatori, fara a putea insa compensa din continutul scazut in minerale si vitamine - care se gasesc insa intr-o masura mai mare in merele mai mici, crescute natural."



"Stiati ca morcovul - este izvorul cel mai bogat in vitamina A usor asimilabila si contine cantitati insemnate de vitamina B2, C, E, D, F, si de minerale, K, Na, Ca, Mg, Fe. Stimuleaza pofta de mancare si ajuta digestia, cicatrizeaza formatiunile ulceroase gastro-intestinale, dizolva formatiunile canceroase, fiind de asemenea un pretios ajutor in mentinerea structurii osoase a dintilor. Cura de morcovi este indicata in boli hepato-biliare, si dermatologice."-sursa 









Sanatate,
AndrEyya

miercuri, 14 martie 2012

Stai si faci sport simultan

"Ce-ati spune de 20 de minute de sport care sa echivaleze cu 4-5 ore de antrenament clasic la sala de fitness? Suna bine, nu? Cu ajutorul acestor dispozitive, musculatura lucreaza mai mult decat intens.

Va dezvolta musculatura profunda si nu va supune articulatiile unui efort mare. Este vorba de un antrenament intensiv de forta, bazat pe electrostimulare musculara activa, care initial a fost folosit in terapia durerii.

Cum se desfasoara? Cu ajutorul vestei special concepute pentru astronauti si folosita de sportivii de performanta, va antrenati toata musculatura corpului, chiar si straturile profunde. In antrenamentele conventionale, muschii sunt stimulati in proportie de 30-40%.

In cazul acestui antrenament, vorbim de o stimulare musculara de peste 90%. Atat muschii, cat si tesuturile conjunctive sunt stimulate simultan prin impulsuri electrice. Fiecare aplicare pe fiecare muschi este dozata individual si comandata separat.



Antrenamentul sporeste puterea musculara si va aduce in scurt timp formele dorite. Dupa cateva sedinte de doar 20 de minute, rezultatele sunt vizibile inclusiv in cazul celor care nu au conditie fizica."-sursa

Ioana a incercat pe pielea ei si va explica mai bine aici,ce si cum! 

Aveti mai jos si o mica demonstratie:


Ce parere aveti despre acest nou concept de fitness? L-ati incercat? Va tenteaza?




Sanatate,
AndrEyya

marți, 13 martie 2012

Pofte de sezon

Nici nu a venit bine primavara,ca eu deja ma gandesc la toamna:))  Dar, am un motiv intemeiat pentru care ma gandesc intens la acest anotimp si anume:








 Ciudate pofte,dar sanatoase!



Sanatate,
AndrEyya

sâmbătă, 10 martie 2012

Legume de sezon

 Abia astept sa scot din dulapul de bucatarie un castron mareeee si sa pun rand pe rand, leguma cu leguma, tocate in prealabil, legume autentice romanesti.
 Nu va era dor de o portie sanatoasa de verdeturi? 

 Iarna asta a fost atat de lunga si de urata...si pe deasupra a produs numai pagube, distrugand o mare parte din cultura legumicola care urma sa apara luna aceasta. Astfel ca, a mai ramas doar o particica de care ar trebui sa ne bucuram.

Si cam ce legume credeti ca vor defila, in aceasta luna, pe tarabele din toate pietele?


Sa incepem cu cele verzi si pline de vitamine:

-Ceapa verde, va fi la mare cautare in acest sezon, va asigur. E dulce, verde, are un miros de primavara , se poate savura ca atare sau asezonata la diverse mancaruri.
Mie imi place sa o mananc cu salata verde sau cu o omleta zdravana, ii da un gust aparte.
Pe langa deliciul culinar,  pe care aceasta ni-l ofera, ceapa verde ne incanta si cu aportul ridicat de minerale si vitamine, ca de exemplu: magneziu, cupru, crom, potasiu, vitamina C si vitamina B6.

-Salata verde este preferata mea in acest sezon. Dupa cum stiti, o leguma cu cat e mai colorata cu atat e mai bogata in minerale si vitamine (asta in cazul in care nu sunt injectate cu diversi coloranti), iar salata verde e veeeerdeeee. Mie imi place sa o mananc goala cu putina lamaie,otet si sare. E un adevarat festin!

-Spanacul abunda in fitonutrienti si antioxidanti. Il putem servi sub forma de salata, adica proaspat sau fiert, insa e  pacat sa pierdem atatea vitamine prin fierbere.

Continuam cu:

-Ridichiile sunt perfecte pentru iubitorii de salate de cruditati. Eu recunosc ca nu prea ma omor dupa ele, dar mananc una, doua de pofta.Acestea contin fier, vitamina A, acid folic, dar si vitamina C.

-Morcovii noi, alaturi de ridichii, fac parte din categoria radacinoaselor, iar pentru iubitorii acestei legume avem numai vesti bune: Morcovul este deosebit de bogat în vitamina A si provitamina A (caroten), vitaminele B1, B2, B3 (PP), B5, B6, B9 (acid folic), C si E; deasemenea, mai contine minerale – fier, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, magneziu, arsenic, mangan, sulf, cupru, brom, caroten, asparagina si daucarina.

 Cam atat pentru luna martie, voua va fac cu ochiul legumele de mai sus?




Sanatate,
AndrEyya

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...