duminică, 26 iulie 2015

Ce sport practic in timpul caniculei?!


Stim ca sportul este sanatos si mai stim ca se recomanda sa facem miscare de cel putin 3 ori pe saptamana. Dar ce ne facem cu infernul de afara?
Cred ca am aproape 3 saptamani de cand nu mi-am luat doza de antrenament, din cauza caldurii sufocante. 
In afara plimbarilor nocturne prin padurea de langa oras sau prin centrul acestuia, alt gen de miscare e imposibil de facut. Poate doar daca as invata cum sta treaba cu inotul si mi-as face abonament la piscina, dar cum mai am putin si ating pragul de 30 de ani si nu am invatat, cred ca sunt slabe sansele de a mai schimba ceva acum.

Nu stiu cum stati voi la capitolul sport in aceasta perioada, dar eu cred ca o sa mai stau putin pe bara, deoarece se anunta in continuare temperaturi foarte ridicate si nu ma simt prea bine atunci cand alerg sau joc tenis pe o astfel de vreme.

sursa foto: ele.ro

Daca totusi sunteti mai rezistenti decat mine si nu vreti sa lasati balta orele de antrenament in acest anotimp, ar fi bine:

1. Sa nu practicam niciun sport in intervalul orar 10:00- 16:00, deoarece temperatura si implicit razele ultraviolete ating cote maxime.

2. E necesar sa se purtam haine deschise la culoare si lejere, astfel incat pielea sa poata respira in voie.

3. Lichidele si in mod special apa trebuie tinute cat mai aproape, mai ales daca alegem sa practicam jogging-ul. Trebuie consumat cam un pahar la 15 minute si sa nu asteptam sa se instaleze senzatia de sete, deoarece asta inseamna ca suntem deja deshidratati.

4. Sa nu uitam de protectia solara. Indiferent ca alegem sa inotam, sa alergam sau sa practicam orice alt sport in aer liber, nu trebuie sa uitam sa ne protejam pielea. Chiar daca soarele sta ascuns in spatele norilor, razele ultraviolete reusesc sa treaca prin acestia si ne putem alege chiar si cu arsuri la nivelul pielii.

5. Sa nu sarim calul sau mai precis sa facem sport cu moderatie, in aceasta perioada. Sa nu uitam ca ne putem alege cu crampe musculare, epuizare termica sau chiar accidente vasculare.

Voi respectati regulile de mai sus, atunci cand faceti sport in zilele toride ?


4 comentarii:

  1. Poti sa inveti oricand sa inoti, cu un instructor, eventual ;) Merita sa incerci, sunt sigura ca o sa-ti placa

    RăspundețiȘtergere
  2. Inotul, clar. Plus ca e si cel mai eficient cand vine vorba de tonifiere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ar placea foarte mult, pentru ca iubesc apa, dar in acelasi timp mi-e teama de ea. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca o sa ma apuc de niste lectii, daca reusesc sa scap de fobie.

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...