Da!
Deoarece nu exista doar un singur tip de grasime in alimente, exista o intreaga lista cu acestea, dintre care unele sunt benefice organismului, iar altele mai putin (in timp pot deveni chiar dezastruoase pentru acesta).
Este important acest aspect, deoarece corpul nostru are nevoie si de aceste grasimi(lipide), pentru buna sa functionare. Astfel avem 2 mari clase de grasimi:
Grasimi sanatoase/benefice:
-grasimile care provin din sursa vegetala:legume verzi, nuci, alune, in, canepa;
-grasimile din uleiul de masline, palmier, arahide, uleiul de argan etc;
-grasimile din pestele gras: somon, merluciu, cod, ton, fructe de mare;
-unt natural.
Grasimi nesanatoase/periculoase:
-excesul de ulei vegetal: porumb, floarea-soarelui, uleiul din alimentele procesate(chips);
-uleiuri vegetale hidrogenate se gasesc in: margarina, maioneza, alimente procesate ca biscuiti, chipsuri, produse de patiserie si cofetarie, produse tip fast-food;
-grasimi animale saturate:carnea grasa.
Asadar, sa invatam sa consumam grasimi bune!
Sanatate,
AndrEyya
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu