miercuri, 29 aprilie 2015

Cotlet de porc cu mix de condimente


"Cea mai buna leguma e carnea de porc"...cam asa zice o vorba nascocita de neamul nostru romanesc. N-as prea zice ca e chiar asa, insa un sambure de adevar exista pe undeva.
Pentru o dieta echilibrata, se recomanda si consumul de carne, astfel avem sursa de proteina naturala si de calitate superioara.
 Asa ca, pentru astazi am zis sa preparam ceva foarte simplu si gustos, pentru ca nu ne place sa petrecem ore in sir in bucatarie, cu preparate grele.




Reteta mea de cotlet cu mirodenii :
  • 6 bucati de cotlet de porc dezosat;
  • 10 catei de usturoi;
  • o ceapa mica;
  • 2 morcovi;
  • mix de condimente preparat in casa: marar uscat + piper negru + boia de ardei dulce + oregano + sare iodata;
  • ulei de masline;
  • o cana de apa.


Se cresteaza foarte putin fiecare bucata de carne si se introduce usturoi in crestatura respectiva.
Se da fiecare bucata de carne prin mixul de condimente, preparat mai sus.
Se aseaza carnea intr-un vas din yena, se stropeste cu ulei de masline.
Se taie morcovii, la fel si ceapa si se aseaza peste carne. Se toarna cana de apa si se baga la cuptorul bine incins.
Se lasa in cuptor aproximativ 60 de minute (pana se rumenesete carnea).


Se poate adauga un piure de spanac, dar la cat de gustoasa e carnea, nu va mai trebuie nicio garnitura.
Pentru mai multe retete puteti intra aici.

Voi cum preparati cotletul de porc?
Aveti vreo reteta speciala?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...