Dupa cum va povesteam aici , nu am fost niciodata un fan al radacinoaselor, ba mai mult de atat, nu m-am impacat deloc cu ele.
Citeam in urma cu ceva timp despre numeroasele beneficii oferite de telina, de la radacina, pana la frunze si m-am gandit ca e pacat sa nu profit de ele.
Sa va enumar cateva dintre acestea:
- contine vitaminele A, B si C;
- este un bun agent digestiv;
- este indicata in tratarea reumatismului;
- adjuvant in tratarea bronsitelor cronice si a astmului;
- poate fi folosita ca tratament pentru reducerea hipertensiunii arteriale, etc.
Ideea este ca e important sa introducem si consumul de telina in alimentatie, alaturi de celelalte legume. Am gasit si combinatia perfecta astfel incat sa nu se simta gutul intepator al acesteia.
Reteta pentru 3 pahare de 200 ml:
- 3 pere coapte;
- 2 mere;
- 1/4 radacina telina medie;
- 1 cana si 1/2 de apa.
Se curata de coaja, se taie felii/cubulete, se adauga apa si se mixeaza 2-3 minute
A iesit un fel de nectar de pere cu o usoara aroma de telina (se simte vag gustul acesteia) sau poate am simtit-o eu pentru ca stiam ca e acolo, prietenii mei nu s-au prins ca am pus si telina, au zis ca are gust de pere si atat. :D
Va place telina? Cum o consumati?
chiar arata foarte delicios <3 , trebuie sa incerc si eu sa fac
RăspundețiȘtergereEu nu pun telina nici in ciorba...dar daca zici ca nu se simte gustul si e asa buna...nu ma deranjeaza ;)
RăspundețiȘtergereCrede-ma, eu chiar nu o suport:)), dar mi s-a recomandat sa mananc si telina.
RăspundețiȘtergere