marți, 24 mai 2011

Cine mananca de dimineata, departe ajunge..


De ce este asa de important sa mancam dimineata?
Zicala "Ziua buna se cunoaste de dimineata" se potriveste perfect cu titlul postarii mele de astazi.

 Daca va intrebati de ce in jurul orelor 10-12 dimineata va pierdeti concentrarea, aveti dureri de cap sau pur si simplu nu mai aveti chef de nimic, o sa va rog sa va amintiti daca  ati sarit in ziua respectiva peste micul-dejun, pentru ca noaptea, in timp de dormim, organismul nostru desfasoara anumite activitati.
   Astfel, din cauza faptului ca ficatul este si el foarte ocupat cu activitatile lui, nivelul glicemiei scade considerabil, mai ales intre orele 10-12 dimineata, iar in momentul acela simtim nevoia de a rontai sau de a manca ceva dulce, o reactie normala dealtfel, care se resimte la cei care au sarit peste prima masa din zi.

 Deasemenea, este foarte important sa mancam dimineata, pentru ca aceasta masa  ne furnizeaza energia necesara pentru tot parcursul zilei.
  Iar pentru cei care vor sa dea si cateva kilograme jos, este indicat sa nu sara peste prima masa a zilei, tocmai pentru faptul ca acele calorii furnizate la micul-dejun, au timp sa se metabolizeze pe parcursul zilei si e pacat sa nu-i dai in momentul respectiv ceea ce iti cere si sa-l lasi sa roada in gol.

In plus, cei care sar peste aceasta masa au si probleme cu stomacul, probleme care in timp se pot agrava. De la dureri usoare de stomac, pana la gastrite chiar si ulcere. Majoritatea cunoscutilor mei imi spun ca pur si simplu li se face greata daca mananca ceva dis-de-dimineata, iar eu le spun..schimbati-va putin programul, nu mai mancati noaptea tarziu si o sa vedeti ce foame vi se va face spre dimineata .

 Cafeaua bauta pe stomacul gol e otrava pentru acesta, deoarece este considerat excitant pentru stomac, adica il obliga sa produca si mai mult suc gastric, iar dupa cum stiti, sucul gastric este acid, astfel, dandu-i cafea fara a manca ceva inainte,  nu faceti decat sa mariti aciditatea (la fel si cu guma de mestecat, tigara etc).
Sper ca v-am convins cat de important si de sanatos este sa mancam dimineata!

 O sa las imaginile de mai jos sa vorbeasca despre numeroasele variante de mic-dejun pe care le avem la dispozitie:


























Sursa fotografii:Google


Voi mancati dimineata?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...