duminică, 1 mai 2011

Greutatea ideala


Intotdeauna am considerat ca greutatea ideala este greutatea la care trebuie sa te simti bine cu tine insati/insuti, fara a-ti pune sanatatea in pericol, desigur.
  Cunoasterea greutatii ideale te poate ajuta sa iti mentii un stil de viata sanatos. A fi supraponderal sau subpodenral poate sa aiba efecte adverse asupra sanatatii inimii tale, oaselor si muschilor. Pentru a evita un asemenea lucru uite cam ce ar trebui sa faci:

1. Cantareste-te si masoara-te, astfel vei putea sa vezi daca te incadrezi sau nu in limitele normale.

2. Determina marimea corpului tau masurandu-ti incheietura mainii. Cu cat diametrul este mai mic, cu atat oasele tale sunt mai mici. Pentru a-ti face o idee aproximativa poti sa iti inconjori incheietura mainii cu degetul mare si cel aratator. Daca degetele tale se suprapun, ai un corp mic. Daca ele abia se ating, atunci ai un corp mediu. Daca nu se ating, ai oasele corpului mari.

3. Compara-ti greutatea cu cea pe care ar trebui sa o ai in functie de varsta. Varsta devine un factor important pentru ca incetineste metabolismul. 

4. Discuta cu medicul tau despre greutatea ideala. El va putea sa iti ofere mai multe detalii precise in legatura cu sanatatea ta per ansamblu. El poate deasemenea sa iti ghideze pasii pentru a lua in greutate sau pentru a slabi, in functie de caz, pentru a te asigura ca ramai o persoana sanatoasa. Medicul se va ghida in principal dupa indicele de masa corporala. 
Indicele de masa corporala(IMC) se calculeaza impartind greutatea exprimata in kg, la inaltimea exprimata in m la patrat:
IMC=Greutate (kg) / [Inaltime (m)]2




  Mai jos am atasat un tabel, pentru a-ti da seama intre ce limite te incadrezi, privind greutatea:

   Interpretarea indicelui de masa corporal:
IMC Interpretare
sub 18,5 subponderal
intre 18,51 si 24,99 greutate normala
intre 25 si 29,99 supraponderal
intre 30 si 34,99 obezitate (clasa I)
intre 35 si 39,99 obezitate (clasa II)
peste 40 obezitate morbida

 

Enjoy,Eyya


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...