duminică, 18 decembrie 2011

Sucul proaspat de portocale nu e chiar atat de proaspat!

Buna!
 Am citit azi un articol care m-a cam pus pe ganduri, deoarece eu sunt o mare consumatoare a fresh-ului de portocale, mai ales atunci cand ies in oras.
Acasa stiu cum il prepar, dar in localurile in care obisnuiesc sa il consum oare e atat de sigur, precum cel preparat in casa?

"După ce au efectuat mai multe cercetări, oamenii de ştiinţă susţin că aproximativ jumătate din sucurile de portocale proaspete pe care le servim în restaurante, cafenele sau chiar cele din comerţ conţin bacterii periculoase, precum Salmonella.
În cele mai multe dintre cazuri, de vină sunt storcătoarele de fructe sau recipientele în care este păstrat sucul, deoarece acestea nu sunt tot timpul curate.

 Mai mult, producătorii storc o cantitate mai mare de suc şi o lasă în recipiente, cum sunt cele din oţel inoxidabil, timp în care sucul de încălzeşte permiţând bacteriilor să se înmulţească.
Pentru a afla mai multe despre aceste bacterii, cercetătorii de la Universitatea din Valencia (Spania) au analizat conţinutul sucului de portocale din 190 de cafenele, baruri şi restaurante din Spania.
Având în vedere normele alimentare ale Uniunii Europene, rezultatele studiului au arătat că 43% dintre sucuri conţin enterobacteriaceae, bacterie care face parte din aceeaşi clasă cu Salmonella sau E.coli.
,,În unele locuri sucul este servit imediat după ce a fost făcut, însă în altele sucul este servit după ce a stat în recipiente un timp îndelungat”, a afirmat Isabel Sospedra, conducătoare studiului".-sursa

 In concluzie, mai taiem un produs de pe lista bauturilor consumate in diverse localuri.

Nu uitati sa va inscrieti la giveaway-aici,mai aveti 2 zile la dispozitie!
Enjoy,
AndrEyya 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...