marți, 21 iulie 2015

5 beneficii ale pepenelui galben


E vara, e cald, e foarte cald! Pofta de mancare scade, apetitul pentru lichide creste, ca asa este normal. Trebuie sa ne hidratam in permanenta atat cu apa, cat si cu sucuri naturale din legume si fructe. 
Pepenele este si el un bun remediu in lupta cu canicula si ajuta la hidratarea organismului.

De la o vreme incoace a inceput sa-mi placa mai mult pepenele galben, decat cel rosu, mi se pare mult mai aromat si mai racoritor. Imi place sa-l las cam 24 de h la frigider, sa se raceasca foarte bine, dupa care il consum sub forma de gustare, e un adevarat deliciu!


Pepenele galben, pe langa dulceata si racoare, este si o excelenta sursa naturala de vitamine.

1. Este bogat in vitamina K, vitamina care ajuta la regenerarea pielii, imbunatateste circulatia sangelui, ajutand astfel tenul sa devina mai luminos si mai hidratat.

2. Are un aport caloric scazut, cca 35 kcal/ 100 gr, asa ca putem sa profitam de dulceata lui din plin, fara sa ne stresam ca ar putea sa ne ingreuneze la capitolul kilograme.

3. Ajuta la intarirea sistemului imunitar. Fiind bogat in vitamina C, ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, astfel lupta contra anumitor boli si intaresre sistemul imunitar.

4. Bogat in vitamina A, sub foram de beta caroten(de aici si culoarea galben-portocalie), vitamina responsabila cu vederea si cu sanatatea pielii, deci nu este de neglijat.

5. Contine acid folic. Acidul folic este un compus foarte important pentru sistemul nervos si mai este recomandat celor care sufera de anemie.


Voua va place pepenele galben? Sau il preferati mai mult pe cel rosu?


Un comentariu:

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...