luni, 27 iunie 2011

Alimentatia nesanatoasa duce la cancer


Hello again! Astazi o sa vorbim despre un subiect mai putin placut si anume:cancerul.


Definitie: Cancerul este o grupare de celule anormale. Este cunoscut sub numele de tumora (maligna), care creste fara a putea fi controlata. Tumorile canceroase invadeaza si distrug tesuturile care le inconjoara. Nu toate tumorile sunt canceroase (exista si tumori benigne). Tumorile benigne, care nu sunt canceroase, nu invadeaza si nu distrug tesuturi. O tumoare benigna poate creste, insa, foarte mult. Tumorile canceroase pot raspandi celule canceroase in alte parti ale corpului, fenomen numit metastaza, spre deosebire de tumorile benigne, care nu se raspandesc in acest fel. 



Stiati ca?


1. Totii oamenii au celule canceroase in corp. 

2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.


3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic,celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.


4. Cand este diagnosticat cancerul,inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple.Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice, a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.


5. Pentru a prevenii deficitele nutritionale , este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.


6. Chimioterapia presupune 'otravirea' celulelor canceroase cu rata mare de crestere,dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase , iar organe importante, cum ar fi ficatul, rinichii, inima sau plamanii pot fi iremediabil afectate.


7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp, arde, cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si organe sanatoase .


8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce dimensiunea tumorilor. Folosirea pe termen lung a acestor tratamente nu va duce la distrugerea definitiva a lor.

9. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament si greu de distrus . Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea (imprastierea) celulelor canceroase la alte organe (metastaze).

10. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa ,adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.




CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :

1) ZAHAR 
Eliminad din alimentatie zaharul,se elimina ,astfel,una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Un inlocuitor natural al zaharului,dupa cum va spuneam si in alte postari,ar fi mierea de albine ,dar in cantitati moderate . 


2). PH ACID
Celulele canceroase iau nastere intr-un mediu acid . O alimentatie bazata in principiu pe carne  induce un pH acid in corp.Carnea mai poate contine,deasemnea, substante administrate animalelor: antibiotice, hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza, in special persoanelor cu cancer.
O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc ,grau integral, seminte, nuci, si fructe schimba pH-ul corpului din acid in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive si hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase.


3). Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna ,avand si proprietati anti - canceroase .Cea mai buna bautura este APA -purificata sau filtrata pentru a fi ,astfel ,eliminate toxinele sau metalele grele . 



4). Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive. 
Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului ,intra in putrefactie si creste cantitatea de reziduuri toxice din corp.Cea mai buna si sanatoasa alternativa pentru un aport ridicat de proteine este soia,evident,cea nemodificata genetic.


5).Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar,cum ar fi : IP6 (inozitolul sau vitamina B9,continut de taratele de grau,seminte ,nuci - n.tr.), Essiac (ESSIAC este o formula din plante)
Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc  moartea programata a celulelor si este o metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave si inutile .

6). Cancerul nu este doar o boala a corpului ,ci deasemenea este o boala a mintii si a spiritului.
Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca .
Trebuie sa invatam sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !

7).Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului. De aceea exercitiile fizice sunt foarte importante pentru sanatate.Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase .

De aceea este foarte important sa avem grija ce anume mancam si cata miscare facem in fiecare zi!



Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...