miercuri, 8 iunie 2011

Salata de vara


Hello!

 Astazi o sa postez o reteta simpla, de vara, foarte usor de preparat, dupa cum v-am obisnuit...foarte satioasa si sanatoasa. Si ce imi place la ea, e faptul ca puteti sa o puneti in caserola si sa va luati si @work, astfel economisiti si bani si mancati ceva sanatos facut cu manutele voastre.


Salata orientala de vara






Timp de preparare:
aprox 30 minute

Ingrediente:
1 kg cartofi
50 g ceapa verde
150 g castraveti verzi
100 g ardei gras
1 legatura verdeaţă (patrunjel sau marar)
50 ml ulei
20 ml otet sau lamaie
100 g masline
300 g rosii
sare si piper
2 oua(optional)
salata verde

Mod de preparare:
Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare, se racesc, se curata de coaja si se taie cubulete. 
Ouale se fierb si ele(10-15 min).

Ceapa se curata si se taie rondele, castravetii se spala,se curata de coaja si se taie cubulete. 
Ardeii grasi se curata de coda si de seminte, se spala si se taie fasii subtiri. 
Verdeata se spala, se taie marunt. 
Ouale se lasa la racit,dupa care se curata si se taie fasii.
Toate componentele se amesteca usor intr-un vas, se adauga uleiul, maslinele, otetul si sarea.
 Se verifica gustul.
 Se monteaza pe un platou salata verde, peste care se adauga compozitia de mai sus,  se decoreaza cu rosii si verdeata.

 Cateva proprietati ale ingredientelor folosite la prepararea salatei. 


 Stiati ca?

Un cartof cu coaja contine 12% din necesarul zilnic recomandat de fibre, care au proprietatea de a favoriza tranzitul intestinal?

Cartoful nu ingrasa! El contine doar 85 kcal/100 g, adica de doua ori mai putine calorii decat alti carbohidrati (painea, pateurile, orezul).


Abunda in vitamine si minerale

Vitamina B. In special B1, care joaca un rol important in transmisia nervoasa si participa la transformarea glucidelor in energie. Pe langa vitamina B1, cartoful contine si vitaminele B2, B3 si B6.

Vitamina C. Este o vitamina esentiala pentru organism, mai ales iarna cand starea de oboseala este mai intens resimtita. 

Fier. Cartoful aduce 0,80 mg/100 g din acest mineral extrem de benefic pentru persoanele anemice.

Potasiu. Un singur cartof poate oferi 21% din necesarul zilnic de potasiu al organismului. Datorita continutului de potasiu, cartoful are proprietati diuretice.

Magneziu. Un mineral care actioneaza eficient impotriva stresului si a oboselii.



Ceapa verdeutilizata in salate, isi arata ajutorul intr-o gama largă de afectiuni, de la cele dermatologice la prevenirea cancerului.

Ardei gras100 de grame de ardei rosu gras asigura de 3 ori necesarul zilnic al organismului pentru vitamina C, si 110% din necesarul de vitamina A.

Rosiile  au proprietati puternic antioxidante, continutul lor de vitamine A, B, C, E, de fier si de saruri minerale luptand eficient cu semnele de imbatranire (primele riduri, pete maronii, deshidratare) si cu factorii de poluare de peste zi (stres, poluare).

Castravetele:Are calitati curative si ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Ajuta in tratamentul artritei, pentru ca elimina acidul uric din organism.

Despre beneficiile oului puteti sa cititi aici.







Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...