joi, 9 aprilie 2015

Saptamana Altfel la KFC


Bine mai oameni buni, pai e frumos ce se intampla?

Chiar discutam zilele trecute cu o doamna educatoare, despre initiativa de saptamana aceasta, aceea de a duce copilasii la muzeu, la o piesa de teatru, la gradina zoologica, etc. Foarte frumos si intr-adevar "Altfel", pentru ca nu au ocazia sa mearga in fiecare zi, plus ca invata si ei ceva nou.

Dar ce ne facem cu zecile, ba chiar sutele de copii care au invadat mall-urile, si mai rau de atat, fast food-urile?
Pentru anumiti profesori si elevi, Saptamana Altfel nu inseamna decat o minunata pre-vacanta, inaintea vacantei de Paste. Pai e frumos?


In aceasta saptamana ar trebui sa se desfasoare niste activitati deosebite, scopul fiind acela de a acumula noi informatii, de a deschide ochii copiilor spre anumite meserii, de exemplu : o vizita intr-o fabrica sau intr-un atelier de pictura. 
Se pot face si excursii educative: se pot vizita muzee istorice, gradina botanica, gradina zoologica, ceva din care sa invete altceva, ati prins ideea... 

Dar nu, din comoditate, anumiti educatori/invatatori, dragii de ei, ori le spun copiilor ca au vacanta si e de preferat sa nu se mai deplaseze degeaba pana la scoala, sa ramana acasa sau mai e varianta: Toata lumea la KFC sau Mc, dupa preferinte.

Si sa-i vedeti pe astia mici ce incantati sunt...mami, ne duce doamna la KFC, da-mi si mie bani!

Dupa ce ca nu invata nimic altfel in aceasta saptamana, mai primesc si o portie "sanatoasa" de fast food si pentru asta trebuie sa plateasca tot parintii. 
 E corecta procedura domnilor invatatori?


Voi ce credeti despre acest lucru? Sunteti de acord?


5 comentarii:

  1. Desigur, e foarte educativ sa duci copilul la KFC si MC, sa invete cum se gateste mancare sanatoasa :| la cate meserii si institutii faine sunt pe lumea asta, chiar s-au gandit mult invatatorii pana au decis sa-i duca pe copii la KFC? :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat ca exista si astfel de specimene...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cadrele didactice ar prefera sa faca ceea ce stiu cel mai bine, adica sa predea si nu sa se plimbe fara rost pe orice fel de vreme. Ministerul a impus acest proiect fara a consulta parintii inainte, desi ei sunt cei care platesc de fapt totul. Iar programul se face la sugestia parintilor. Ei sunt cei care propun activitatile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma indoiesc ca parintii aleg sa-si trimita copiii la fast food. Cu siguranta ar prefera o piesa de teatru sau o vizita la muzeu.
    Cunosc cazuri concrete.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si parintii si cadrele didactice semneaza procesul verbal al sedintei cu parintii in care se propun activitatile din perioada Scoala altfel. E obligatoriu ca parintii sa dea sugestii de activitati.
    Bineinteles, parintii care vin la sedinta...

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...