Mezelurile sunt o adevarata bomba pentru sanatate, deoarece, din cele peste 20 de ingrediente pe care le contin, doar unul singur e carne, restul fiind aditivi sintetici care raman in organism chiar si zece ani dupa ce au fost consumati.
Top 5 al celor mai nocive mezeluri, ar fi:
"Pe eticheta unui mezel sunt inscrise peste 20 de ingrediente, dintre care doar unul singur este carne. Restul sunt fosfati, nitriti, nitrati si arome sintetice - aditivi sintetici care raman in organism chiar si zece ani dupa ce au fost consumati, pentru ca tubul digestiv nu ii poate digera", a declarat dr. Mariana Pasarescu din cadrul Biroului Promovarea Sanatatii al DSP Dolj, citata de Gazeta de Sud.
Eu le-am cam eliminat din meniu, pentru ca stiu cat de nocive sunt pentru organismul meu.Va invit sa faceti acelasi lucru, daca intr-adevar va doriti sa fiti sanatosi! Va recomand sa cititi si articolul acesta:
http://www.gandul.info/news/topul-celor-mai-nocive-mezeluri-ce-contin-crenvurstii-parizerul-si-carnatii-ieftini-7931268
Enjoy,Eyya
Top 5 al celor mai nocive mezeluri, ar fi:
1. Cremwurstii
Cei mai nocivi, clasandu-se pe primul loc al topului , sunt cremwurstii, care contin tocatura de oase, tendoane, pielite si grasime.
2. Salamurile
Locul doi este ocupat de salamuri, care sunt preparate din 60% slanina si sorici, 17% carne de calitate inferioara, aditivi care imita gusturile alimentelor, coloranti si alte produse chimice nesanatoase.
3. Carnatii
Carnatii ocupa pozitia a treia a topului mezelurilor nocive. Contin 60% carne de porc si sorici, proteina vegetale din soia, apa,stabilizatori, antioxidanti, coloranti.
4. Parizerul
Parizerul ocupa locul patru in topul mezelurilor periculoase pentru sanatate, continand slanina (80%) si sorici de porc, 10% carne de pasare si oase macinate, faina de soia, condimante, care se amesteca, se fierb si apoi se ambaleaza.
5. Sunca taraneasca
Sunca taraneasca este pe locul cinci, continand carne procesata mecanic (slanina, urme de oase, sorici), antioxidanti si coloranti.
"Pe eticheta unui mezel sunt inscrise peste 20 de ingrediente, dintre care doar unul singur este carne. Restul sunt fosfati, nitriti, nitrati si arome sintetice - aditivi sintetici care raman in organism chiar si zece ani dupa ce au fost consumati, pentru ca tubul digestiv nu ii poate digera", a declarat dr. Mariana Pasarescu din cadrul Biroului Promovarea Sanatatii al DSP Dolj, citata de Gazeta de Sud.
Eu le-am cam eliminat din meniu, pentru ca stiu cat de nocive sunt pentru organismul meu.Va invit sa faceti acelasi lucru, daca intr-adevar va doriti sa fiti sanatosi! Va recomand sa cititi si articolul acesta:
http://www.gandul.info/news/topul-celor-mai-nocive-mezeluri-ce-contin-crenvurstii-parizerul-si-carnatii-ieftini-7931268
Enjoy,Eyya
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu