duminică, 17 aprilie 2011

Pentru inceput..Ce este nutritia?

 Nutriţia (numită, de asemenea, alimentaţie sau hrănire) reprezintă aprovizionarea celulelor şi a organismelor cu materialele necesare (sub formă de alimente) pentru a susţine viaţa. Multe probleme comune de sănătate pot fi prevenite sau atenuate cu un regim alimentar sănătos.
  Nutriţioniştii sunt profesioniştii din domeniul sănătăţii care se specializează în alimentaţie umană, economie, etc. Ei sunt antrenaţi pentru a oferi condiţii de siguranţă, bazate pe dovezi, sfaturi dietetice şi gestionare a persoanelor fizice (în materie de sănătate şi de boală), precum şi la instituţii.
O dietă slabă poate avea un impact dăunător asupra sănătăţii, cauzând boli, cum ar fi deficit de scorbut, beriberi, şi kwashiorkor(forma de malnutritie a copilului, rezultand dintr-o alimentatie saraca in proteine). Sănătatea în pericol are condiţii similare de obezitate şi sindrom metabolic, şi astfel de boli cronice sistematice comune ca bolile cardiovasculare, diabet şi osteoporoză.Nutriţia integrală caracterizează un concept de nutriţie unde sunt de preferat următoarele alimente: alimente proaspete netratate şi produse făinoase din făină integrală (tot bobul e inclus).(from wikipedia)
 A ramane activ, tanar si sanatos este rezultatul unor decizii intelepte, care tin de:
Hrana si bautura pe care o consumam zilnic,
Nivelul corect al greutatii si energiei corpului nostru,
Intretinerea corecta a corpului nostru prin odihna, exercitiu fizic si nutritie sanatoasa

Enjoy,Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...