sâmbătă, 28 februarie 2015

Prima zi la sala ?


  Te-ai hotarat in sfarsit sa mergi la sala si nu stii de ce anume ai nevoie si de unde sa incepi?
  O sa-ti dau eu cateva idei numai bune de aplicat intr-o astfel de situatie.

Ce trebuie sa faci ?


1. In primul rand, inarmeaza-te cu multa rabdare, o sa ai nevoie, rezultatele nu apar peste noapte.

2. In al doilea rand, vei avea nevoie de: echipament de sport, pantofi de sport, un prosop si o sticla de apa plata.

3. Nu incepe niciun antrenament fara o incalzire prealabila, e mai mult decat necesara, asta daca nu vrei sa ai episoade neplacute cu intindere de muschi sau vreo luxatie.




4. E de preferat sa nu faci mai mult de 3, 4 antrenamente pe saptamana, deoarece o sa obosesti, iar corpul tau trebuie sa se si odihneasca (mai ales daca esti o fire activa si desfasori si alt tip de activitate).

5. In toate salile exista cel putin un antrenor, asa ca profita de el, nu, nu la modul acela :)).  Daca nu observa el ca esti nou-venit, atrage-i tu atentia spunandu-i acest lucru. Astfel vei avea parte de o prezentare a salii respective, a aparatelor cu care va trebui sa lucrezi, s.a.m.d.

6. Nu lucra haotic! Ia-l de mana pe antrenorul mai sus-mentionat si spune-i sa-ti arate cum se lucreaza corect cu aparatele, astfel eviti riscul de a te accidenta.

7. 60 de minute de antrenament propriu-zis sunt mai mult decat suficiente, nu trebuie sa stai 3 ore in sala ca sa aiba efect, plus ca dupa o ora incepi sa obosesti si nu mai dai randament.

8. Ultima parte a programului de exercitii, cea de stretching, este deasemenea foarte importanta, deoarece iti permite relaxarea muschilor pe care tocmai i-ai lucrat.


Spor la treaba!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...