De Dragobete, surprinde-l cu o prajitura rapida, racoroasa si gustoasa, o sa-i placa, crede-ma!
Care e reteta?
Te duci fuguta la supermarket si pui in cos:
-1 blat de tort (ca sa salvezi din timp cu prepararea acestuia),
-1 cutie de 400 gr de iaurt fructe,
-1 cutie de 500 ml frisca,
-1 cutie compot fructe (aceleasi pe care le contine iaurtul),
-putin zahar (gasesti tu pe acasa),
-20 de gr de gelatina ( 2 plicuri),
- 2 plicuri Tort-Gelee Dr Oetker.
- cateva fructe proaspete pentru ornat (aceleasi pe care le contin compotul si iaurtul) .
Daca ai terminat cumparaturile, te intorci acasa si te apuci de treaba. Mai mult de 20 minute nu dureaza toata operatiunea.
Minunea :
- Se amesteca iaurtul cu 3 linguri de zahar (eu nu am pus decat 1 lingura de zahar si mi-a iesit dulce si asa),
- Se iau 3-4 linguri din sucul de la compot si se pun la fiert intr-o cratita mica,
- Gelatina se dizolva separat in 100 ml apa rece, dupa care se toarna peste compotul fierbinte din cratita cea mica, se lasa la racit si se amesteca cu iaurtul,
- Separat se bate frisca si se incorporeaza la amestecul de mai sus (pastrati 4-5 linguri de frisca pentru decor),
- Se scot fructele din compot, se taie in forma de cubulete, si se adauga si ele la amestecul de mai sus,
- Se ia blatul, se taie in doua si se insiropeaza cu sucul de la compot (eu am folosit foaie de rulada in forma dreptunghiulara),
- Pe prima bucata se adauga crema gata preparata si se intinde corespunzator, se adauga cea de-a doua bucata, se intinde putina frisca (pentru fixarea fructelor) si se orneaza cu fructele proaspete, taiate frumos,
- Se adauga jeleul (preparat conform instructiunilor de pe plic) si se pune la rece pentru doua ore.
Sa-mi spuneti daca i-a placut!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu