Stim cu totii ca in ultima perioada au devenit foarte populare smoothie-urile, mai ales la micul-dejun.
De ce ?
Probabil si din cauza faptului ca suntem mereu pe fuga si nu avem timp sa pregatim ceva mai elaborat.
Dar ce este acela smoothie?
Este o bautura asemanatoare unui shake, in care punem diverse ingrediente sanatoase: de la fructe la legume, de la frunze la seminte, ba chiar si radacinoase + apa, lapte sau sucul de la diverse fructe.
sursa foto:Google
Dar totusi, de ce smoothie, cand putem consuma ingredientele mai sus-mentionate in stare naturala?
Sa ne gandim putin...
Nu reusim niciodata sa mancam suficiente fructe, legume, seminte, frunze (cu atat mai putin), intr-o singura zi. In plus ar trebui sa consumam din toate sortimentele, deoarece fiecare in parte contine o anumita cantitate de minerale, vitamine, nutrienti necesari organismului uman, pentru o buna functionare.
Alimentele verzi contin foarte mult fier si calciu (spanac, ruccola, kiwi).
Alimentele galbene/ portocalii sunt foarte bune surse de antioxidanti(lamai, piersici, morcovi).
Alimentele albastre/ mov au un efect pozitiv cand vine vorba de imbatranirea prematura, lupta impotriva acesteia (mure, coacaze, afine).
Alimentele rosii sunt pentru vitalitate si sanatate (rosii, pepene rosu, cirese, sfecla rosie).
La faimosul smoothie conteaza calitatea, nu cantitatea, ingrediente cat mai multe, in cantitati mici.
Consistenta acestuia se poate regla din cantitatea de lichid adaugata.
Spre rusinea mea, inca nu am un smoothie maker, dar cat de curand voi achizitiona unul. Vreau sa fie unul cu putere mare, peste 1000 W, astfel incat sa-l pot folosi si pentru radacinoase, frunze sau seminte.O sa revin cu retete cat mai diversificate, in momentul in care o sa intru in posesia lui.
Ce parere aveti? Va place acest tip de mic-dejun?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu