miercuri, 8 aprilie 2015

Cum sa nu te ingrasi de Paste


 De sarbatori, ideal ar fi sa ne pregatim mancarea cu cea mai mare atentie: sa inlocuim maioneza clasica cu una light, sa facem sarmalele cu carne slaba de curcan, sa ne rezumam la un singur fel de desert.
 Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste niciodata cu cea de la piata, va trebui sa apelam la cateva trucuri, pentru ca stiti si voi cum e, de sarbatori toata lumea e libera si nimeni nu prea sta pe acasa: ori pleci la bunici (90% din cazuri), ori faci scurte vizite (de 4-5 h) pe la neamuri ori, in cel mai fericit caz pleci la munte.


1. Cum sa nu te ingrasi daca mergi la bunici?
Eu, de cand ma stiu, am petrecut Sarbatorile Pascale la bunici (bine, au mai fost cateva cazuri izolate in care nu am reusit sa ajung). Atmosfera de acolo nu se compara cu niciuna, pentru ca la tara inca se mai respecta anumite obiceiuri.

Ei, acum e acum, bunica s-a dat peste cap toata saptamana sa faca toate bunatatile din lume si e pacat sa o refuzi, nu?
  • Frumos ar fi sa gustam din toate preparatele, dar sa ramana la stadiul de gustat, pentru ca sunt multe si grele toate pentru stomac/colon.
  • Putin si des, asta e secretul. Daca alegi sa mananci putin mai mult, incearca sa nu amesteci prea mult preparatele intre ele sau macar combina-le inteligent.
  • Incearca sa renunti la paine sau sa o reduci la jumatate.
  • Renunta la sucuri/ bauturi alcoolice/ non-alcoolice, un pahar de vin e suficient.
  • La capitolul dulciuri, daca tot e Pastele, mananca o felie de cozonac, prajituri ai timp sa mananci tot anul, si-n plus, stii cat s-a chinuit bunica sa-l faca?
  • Curte, aer curat, verdeata, soare, nu-i asa ca e minunat sa faci miscare in curtea bunicilor? Ce poate fi mai placut?

2. Cum sa nu te ingrasi daca faci turul rubedeniilor?
  • Daca te simti "plin", poti sa refuzi politicos spunand ca tocmai te-ai ridicat de la masa si sa te multumesti cu o cafea sau un pahar de vin.
  • La fel ca in cazul cu bunicii, poti sa gusti putin din toate preparatele fara sa devorezi toate platourile.
  • Renunta la desert, daca ai gustat deja 2-3 feluri de mancare, pentru ca zaharul din el se va depunde direct pe zonele cu probleme.
  • Daca tot faci un "tur al rudelor", atunci fa-l pe jos, astfel mai consumi din caloriile acumulate, pentru a face loc altora.
  • Daca tot esti in oras, poti sa dai o tura pe la sala, pe la bazinul de inot sau sa faci o scurta alergare.

3.Cum sa nu te ingrasi daca mergi la munte?
  • Daca nu esti genul care sta non-stop numai in camera, iti place sa te plimbi in aer liber, sa faci trasee, sa cauti aventura, atunci ai liber la tot ceea ce-ti pofteste inima. Tu ai voie sa mananci cam ce vrei, pentru ca se compenseaza cu efortul pe care il depui in ziua respectiva.
  • Daca iti place sa lenevesti toata ziua sau sa te invarti in jurul hotelului precum cainele in jurul cozii, atunci va trebui sa respecti regulile de la punctul 1 si 2. 
  • De fapt, cel mai bine ar fi sa stai acasa, de ce sa mai arunci banii de pomana daca singura ta distractie se rezuma doar la o camera de hotel si la un restaurant?
Deci ne-am inteles, da?
Sarbatori fara excese, cheia marilor succese!



4 comentarii:

  1. Eu n-am inteles niciodata cum poti sa te ingrasi in doua biete zile. Cat poti sa mananci? tot acelasi stomac il ai... Eu una stiu ca nu pot sa mananc mai mult decat mananc in mod obisnuit. Iar daca mai dau si peste produse mai bogate caloric, ma satur si mai repede - de exemplu daca mananc mai bogat la pranz, nu-mi mai este foame pana a doua zi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu persoane care au pus 3-4 kg de Sarbatori, pentru ca mananca non-stop si nu se misca. Si cum Sarbatorile la noi tin aproape o saptamana...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai Pastele e duminica si luni... doua zile mititele, dupa care ne intoarcem la munca. Cine mananca non-stop si nu face miscare cred ca are o problema cu greutatea tot timpul, nu numai de sarbatori :(

    RăspundețiȘtergere
  4. In principiu sunt 2 zile mititele, numai ca romanul face mancare pentru 2 saptamani. Iar treaba cu vizitele tine toata saptamana, ti-o spun din experienta. :D

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...