vineri, 24 aprilie 2015

Paella cu aroma de Spania


Spania este cu adevarat o tara savuroasa, din toate punctele de vedere, am simtit-o pe pielea mea. Oamenii de acolo parca traiesc in alta lume, sunt petrecareti, nu li se citeste nicio grija pe fata. Cel mai mult m-au impresionat doamnele de 60-70 de ani, care aratau de 40-50 ani. Ba mai mult de atat, le puteai admira pe terasele din centrul orasului, unde-si sorbeau linistite limoncello (un fel de bere cu lamaie, foarte popular in Spania).

Spuneam mai sus ca spaniolii sunt petrecareti si asta deoarece, indiferent de zona, vei gasi cu siguranta o Fiesta organizata de ei, o fiesta fix pe gustul tau.
La aceste fieste se pune mare accent pe mancare si bautura, ca la orice petrecere. Iar daca ai norocul sa te nimeresti in mijlocul unui astfel de evenimet, vei putea sa degusti preparatele lor traditionale (cu care se lauda de mama focului), precum si bauturile lor specifice.
Spaniolii sunt mari consumatori de peste si fructe de mare, e normal, pentru ca Spania se situeaza intre Marea Mediterana si Oceanul Atlantic.

Tot aici am descoperit si renumitele retete de paella si empanada (placinta cu ton). Acestea vin direct din bucataria spaniola, sunt pline de savoare si bineinteles au specific pescaresc/marinaresc.

Paella mi-a placut cel mai mult, dintre toate preparatele lor si am incercat sa o reproduc, insa nu mi-a iesit chiar ca cea de acolo (nu am respectat intocmai reteta traditionala, am adaptat-o la ceea ce am avut in casa si pana la urma stiti cum e, fiecare preparat are secretul lui, pe care nu-l divulga nimeni).

Ingrediente pentru reteta mea:
  • 300g orez cu bob lung
  • 200g midii 
  • 30 ml vin alb
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3 linguri fasole verde + 1 de boabe de fasole rosie
  • 2 linguri de porumb dulce
  • 2 linguri ulei de masline 
Se spala foarte bine orezul si se pune intr-o sita, la scurs.
Se pune uleiul de masline intr-o tigaie cu pereti mai inalti, se adauga ceapa si ardeiul, tocate in prealabil, si se calesc cateva minute, la foc mic.
Se adauga orezul, iar peste acest amestec se toarna cam 3-4 cani de apa fiarta. Se lasa la foc mic, pana se fierbe orezul.
La final se adauga midiile si vinul si se mai lasa sa fiarba maxim cam 5-6 minute (eu am luat din Auchan midii congelate, fara scoica).



Cam asta ar fi reteta mea de paella spaniola.

Pofta buna!



Va plac preparatele cu specific spaniol?
Ati incercat paella?


3 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata paella, am zis ca ma pastrez pana ajung in Spania...daca o gatesc eu nu se pune...arata delicios...yummy

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa te duci, merita sa fie vizitata, dupa cum am spus si in postare, e o tara savuroasa din toate punctele de vedere. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. E atat de simpatica si pozitiva tipa asta, o ador! Imi place foarte mult ca ne sfatuieste sa ne iubim corpul asa cum este, nu sa incercam sa-i multumim pe cei din jurul nostru pentru ca sa fim seriosi: nimeni nu e perfect 100%.

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...