marți, 1 noiembrie 2011

O bomba calorica,va rog!

Hello!
 Stim cu totii ca ceea ce preparam noi acasa e mult mai sanatos decat ceea ce cumparam din comert. V-ati gandit vreodata cate "bombe calorice" stau intinse pe rafturi si abia asteapta sa punem mana pe ele?

  Sa incepem cu:

-Pizza: oricum acest aliment este incadrat la categoria junk-food, insa, preparata dupa reteta clasica, acasa sau la restaurant e mai healthy decat cea pe care o gasim in magazin, deoarece aceasta din urma este plina de conservanti (aditivi) care produc haos in organism.

-Meniurile de la Mc/KFC sau orice alt meniu pe care il comandam la un fast-food, cantitatea de calorii este echivalenta cu cantitatea a 2-3 mese sanatoase.


-Frappe-ul mult iubit! Caloriile dintr-un pahar pot ajunge la 500-600 de kcal, adica :un pranz+o gustare.
De ce? Pentru ca are in componenta:  cafea + lapte + zahar + inghetata + caramel + topping de, de,  de :D

-Cerealele tip Fitness cu lapte! Cand spunem cereale ne referim la:grau, ovaz, orz etc., acestea in combinatie cu lapte, ofera un mic dejun sanatos si plin de energie, insa daca folosim cereale prelucrate, cu extra-adaos de zahar, ciocolata, fructe confiate, masa noastra de dimineata se poate transforma intr-o adevarata bomba calorica!

-Iaurturile cu fructe, nimic nu e mai gustos, decat un iaurt cu fructe din comert, dar nici mai pacatos. De ce? Deoarece in componenta acestora se gasesc diferite tipuri de amidon, modificat: E 1410, E 1414, E 1420, E 1404 si lista poate continua.


-Supele instant, la plic-otrava vie! Un plic de supa-instant poate contine pana la 1000 mg sare, in conditiile in care necesarul nostru zilnic de sare este de 2000 mg..si intr-o zi nu mancam doar un plic de supa ;) Pe langa acest lucru, acestea mai contin grasimi periculoase si conservanti artificiali.


-Orice tip de prajitura din comert ajunge cu usurinta la o cantitate de calorii echivalenta cu cea a unui pranz, adica in jur de 500 kcal. Aici includem si produsele de patiserie!


Si lista noastra poate continua..si chiar va rog sa o completati..




Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...