Buna!
A inceput oficial sezonul portocalelor,cel putin la noi in tara,in perioada aceasta,se consuma in cantitati "industriale",iar comerciantii sunt cei mai fericiti.,iar noi putin mai castigati,deoarece acest fruct ne furnizeaza o mare parte din vitaminele de care are nevoie organismul nostru.
Cateva dintre beneficiile portocalei:
-Datorita continutului ridicat de vitamina C,favorizeaza cresterea imunitatii si totodata intarirea acestuia.
-Se pare ca suplimentul de vitamina C luat din farmacie,nu este la fel de puternic ca cel luat dintr-un fruct bogat in aceasta vitamina,arata rezultatele unui studiu efectuat de cercetatorii italieni si publicat in Jurnalul Britanic de Nutritie. Experimentul a urmarit 7 subiecti carora li s-a dat sa consume fie suc de portocale rosii (cu un continut de 150 mg vitamina C), fie apa fortificata cu vitamina C, fie apa fara vitamina C. Dupa analiza mostrelor de sange, rezultatele au aratat ca numai in cazul persoanelor care au consumat suc de portocale au existat efecte benefice.
-Reduce hipertensiunea arteriala
Contine o substanta activa numita hesperidina,care are un rol semnificativ in reducerea hipertensiunii arteriale, a colesterolului "rau" si are proprietati antiinflamatorii.
-S-a constatat ca citricele aduc beneficii in numeroase afectiuni precum: Alzheimer, Parkinson, artrita, astm, degenerescenta maculara, diabet, scleroza multipla, holera, gingivita, functionarea optima a plamanilor, cataracta, colita ulcerativa.
-Contin fibre,ceea ce inseamna ca imbunatatesc digestia,prevenind constipatia si aparitia cancerului de colon.
-Impiedica formarea pietrelor la rinichi,datorita cantitatii de apa pe care o contin.
-Protejeaza impotriva artritei
Un pahar cu suc proaspat de portocale consumat zilnic scade semnificativ riscul de a dezvolta artrita reumatoida, potrivit informatiilor publicate in Jurnalul American de Nutritie Clinica.
A inceput oficial sezonul portocalelor,cel putin la noi in tara,in perioada aceasta,se consuma in cantitati "industriale",iar comerciantii sunt cei mai fericiti.,iar noi putin mai castigati,deoarece acest fruct ne furnizeaza o mare parte din vitaminele de care are nevoie organismul nostru.
Cateva dintre beneficiile portocalei:
-Datorita continutului ridicat de vitamina C,favorizeaza cresterea imunitatii si totodata intarirea acestuia.
-Se pare ca suplimentul de vitamina C luat din farmacie,nu este la fel de puternic ca cel luat dintr-un fruct bogat in aceasta vitamina,arata rezultatele unui studiu efectuat de cercetatorii italieni si publicat in Jurnalul Britanic de Nutritie. Experimentul a urmarit 7 subiecti carora li s-a dat sa consume fie suc de portocale rosii (cu un continut de 150 mg vitamina C), fie apa fortificata cu vitamina C, fie apa fara vitamina C. Dupa analiza mostrelor de sange, rezultatele au aratat ca numai in cazul persoanelor care au consumat suc de portocale au existat efecte benefice.
-Reduce hipertensiunea arteriala
Contine o substanta activa numita hesperidina,care are un rol semnificativ in reducerea hipertensiunii arteriale, a colesterolului "rau" si are proprietati antiinflamatorii.
-S-a constatat ca citricele aduc beneficii in numeroase afectiuni precum: Alzheimer, Parkinson, artrita, astm, degenerescenta maculara, diabet, scleroza multipla, holera, gingivita, functionarea optima a plamanilor, cataracta, colita ulcerativa.
-Contin fibre,ceea ce inseamna ca imbunatatesc digestia,prevenind constipatia si aparitia cancerului de colon.
-Impiedica formarea pietrelor la rinichi,datorita cantitatii de apa pe care o contin.
-Protejeaza impotriva artritei
Un pahar cu suc proaspat de portocale consumat zilnic scade semnificativ riscul de a dezvolta artrita reumatoida, potrivit informatiilor publicate in Jurnalul American de Nutritie Clinica.
Enjoy,
AndrEyya
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu