marți, 5 mai 2015

Cat am slabit in 3 luni de mers constant la sala de fitness?


 A trecut si vacanta de Paste, a trecut si mini-vacanta de 1 Mai, iar noi trebuie sa revenim la programul pe care il aveam inainte. Am mancat, am baut, am reusit sa facem cateva excese si nu prea ne-am tinut de programul de sport, nu? Acum e momentul sa ne reapucam de treaba si sa o facem in mod constiincios, fara sa ne mai abatem stanga, dreapta.
Pana una, alta, vreau sa va impartasesc experienta mea cu sala de forta...

 S-au implinit aproape 3 luni de cand merg constant la sala de fitness si fac exercitii cu greutati, combinate pe grupe de muschi. 
De data aceasta m-am axat numai pe forta, am renuntat total la cardio, ceea ce iar nu a fost prea bine, pentru ca oricum corpul meu era invatat sa faca multa miscare si trebuia sa alternez, ca sa-i pot da un imbold si sa-l fac sa consume mai multe calorii.


In acest timp am observat ca:
  • mi-a crescut foarte mult forta in maini si in picioare;
  • pielea arata mult mai bine;
  • corpul, per total, arata mult mai tonifiat, fata de cum era inainte;
  • rezist mult mai bine la efort fizic;
  • am reusit sa scap de cativa cm, in ceea ce priveste hainele, acestea stau mult mai ok pe mine.
Insa, scopul meu final era acela de a mai da jos cateva kilograme, lucru care nu prea s-a intamplat, reusind in toata aceasta perioada sa slabesc un singur kilogram. Dezolant, nu?

Ideea e ca: am cedat o mare parte din grasime in favoarea masei musculare si cum aceasta din urma este mai grea decat prima categorie, am reusit sa stagnez, ca si numar de kilograme, dar in acelasi timp sa se observe o transformare, in centimetri. 

Imi pare rau ca nu mi-am facut niste masuratori inainte sa incep acest program, probabil si din cauza faptului ca ma asteptam sa vad pe cantar marea slabire.

Stiu ca nu suna prea motivant, dar per total, se vad cateva schimbari. 
Si in plus, nu am renuntat la nimic din ceea ce mancam inainte, ba chiar am exagerat, pot sa spun, cu prostioarele pe care le mai rontaim intre mese, pentru ca ma consolam cu ideea: lasa ca diseara ma duc la sala.
Iar asta, este cu siguranta una dintre cauzele principale pentru care nu am reusit sa slabesc spectaculos, cu toate ca merg constant si ma antrenez. 


 Momentan, am o greutate de 56 de kg, iar urmatorul target este de 52 de kg pana la jumatatea lunii iunie. De ce 52? Pentru ca aceea este greutatea ideala si greutatea cu care corpul meu se simte cel mai bine.

 Promit sa revin cu poze motivante de data aceasta!


Voi ce gen de miscare practicati constant?
Aveti rezultate remarcabile?


11 comentarii:

  1. vreau si eu pe cineva care sa ma sustina zlnic asa!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. acum vad ca esti si tu din pitesti. foarte tare! deja am luat tot blogul la citit!

    RăspundețiȘtergere
  3. m-am apucat si eu de vreo saptamana de masaj cu crema anticelulita. tare curioasa sunt cum va evolua!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca o sa continui, cu siguranta vei avea rezultate.

    RăspundețiȘtergere
  5. sper! daca tot ma invat si cu mancarea mai ok si am schimbat programul...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cel mai mult conteaza alimentatia, ti-o spun din proprie experienta. Degeaba facem masaj si sport, daca nu renuntam la obiceiurile proaste, in ceea ce priveste mancatul aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptate, mușchii sunt mult mai grei și doar în centimetri poți observa diferența. Țin minte că am văzut niște fotografii pe Pinterest cu o fată ce avea mai puține kilograme înainte să se apuce de sport și cu 5 kg mai mult după câteva luni. Însă arăta mult mai slabă după, cu acele 5kg în plus, pentru că i se transformase corpul complet.
    Este bun și acel kg în minus și eu te felicit pentru toate rezultatele obținute. Faptul că ai un corp mai puternic, mai rezistent la efort, este cel mai mare câștig.

    RăspundețiȘtergere
  8. Castigi masa musculara si pierzi grasime, ai dreptate, e si asta un castig. :D
    Multumesc mult, Aurora.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca principiu de fitness, nu exista dezvoltare de muschi si ardere de grasime concomitent. Muschi = surplus caloric (deci implicit grasime), definire = deficit caloric.


    Maxim poti incerca sa slabesti fara sa arzi prea multa masa sau sa depui cat mai putina grasime cu un control foarte bun al macronutrientilor.

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...