joi, 7 mai 2015

Ce trebuie sa faci, in cazul in care vrei sa te apuci de alergat?


Va povesteam aici de ce imi place sa alerg. Am primit cateva feedback-uri la aceasta postare, mai precis, cateva fete spuneau ca ar vrea sa alerge, dar nu pot, pentru ca incep sa se simta rau in momentul in care aleg sa alerge.

Si eu am avut aceeasi problema, deoarece imi era foarte greu sa-mi gasesc ritmul si mai ales sa-mi reglez respiratia, care nu voia deloc sa ma asculte.

E al naibii de frustrant cand vrei cu adevarat sa faci o schimbare in viata ta si de cele mai multe ori, te hotarasti ca joggingul e o varianta excelenta. E frustrant sa nu-ti poti controla corpul si sa vezi ca in secunda doi ti se face rau, obosesti foarte tare, iti vine sa vomiti sau te doare in partea stanga.
Cunosc toate aceste senzatii pentru ca am trecut prin ele, dar cel mai mult ma bucur ca am reusit sa trec peste ele.


Conteaza foarte mult ce si cat mananci inainte sa incepi sa alergi. Mancarea prea grea sau prea multa nu o sa faca decat sa-ti puna o bariera, pentru ca nu te vei simiti in stare de nimic. Deasemenea, nici daca te duci cu stomacul gol sa dai 15 ture de stadion, iar nu e ok. Cel mai bine e sa mananci ceva light, cu o ora, doua inainte de antrenament.

Incalzirea este foarte importanta, dupa mine, e cea mai importanta, restul e cancan. Fara gluma, eu am patit un lucru destul de urat, in urma cu cativa ani, parca am mai scris despre acel episod. Am alergat vreo 45 de minute, fara niciun fel de incalzire si am reusit sa-mi imobilizez genunchiul pentru urmatoarele 3 luni, nu am mai putut sa-l misc.
Deci, intotdeauana se va face o incalzire a articulatiilor si a fiecarei grupe de muschi, in parte.

Niciodata sa nu-ti stabilesti target-uri mari de la inceput. Cu pasi mici reusesti sa faci lucruri marete, poti sa incepi cu cateva ture lejere, fara sa te incadrezi intr-un timp anume. Cand vei trece la stadiul urmator, de avansat, atunci poti sa-ti stabilesti niste tinte pe care le vei si atinge.

Invata sa iti reglezi respiratia. Acesta mi se pare cel mai greu lucru, cel putin la mine a fost un obstacol major. Conteaza foarte mult sa respiri corect, astfel incat sa poti rezista cat mai mult, fara sa simti ca o sa te prabusesti. Aici gasiti un intreg articol despre tehnica respiratiei, cu toate ca pana la urma, antrenandu-te, iti vei afla singur propria tehnica de a respira.

De ce anume mai ai nevoie?
De multa daruire si dragoste pentru miscare!


2 comentarii:

  1. asta e articol cu numele meu in titlu :)) multumesc pentru sfaturi! sigur imi vor fi de folos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, de la tine a cam pornit articolul asta. :D

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...