marți, 16 iunie 2015

Cum ne tratam de boala numita : CANICULA


Am inceput sa cred ca venirea verii se transforma incet, incet intr-o boala urata, altfel nu pot sa o numesc. Temperaturile sunt exagerat de mari pentru luna iunie, sincer, deja mi s-a luat de vara, as cam vrea sa plece si sa vina toamna, insa, cum mai sunt vreo 3 luni bune pana la sosirea ei, nu avem decat sa ne tratam de canicula.

1. Limonada din belsug. Mie imi place cea cu miere si cu multa gheata, preparata in casa, este al naibii de racoritoare si gustoasa.


2. Socata este dealtfel o alternativa foarte buna a limonadei. Reteta am postat-o aici, saptamana trecuta . Din pacate nu cred ca se mai gasesc flori de soc la ora actuala sau daca se gasesc sunt in perioada in care incep sa se usuce.


3. Inghetata este la mare cautare in aceasta perioada si chiar face minuni, atunci cand vine vorba de scaderea temperaturii la nivelul corpului sau cel putin mie imi da aceasta stare. Am scris aici o reteta de inghetata facuta din capsune si iaurt. 





4. Salate, cruditati, legume cat de multe si colorate pentru ca DA, asta este sezonul lor si acum gasim produse de calitate.


5. Fructe de sezon, dulci-acrisoare si racoritoare. Le putem consuma ca atare sau blenduite si bagate la frigider...mmmm...un deliciu.




Am reusit sa va mai scap putin de caldura infernala? Nu?! Atunci puteti sa intrati aici si sa va alegeti o destinatie care cu siguranta va va trata de canicula.

Zile racoroase, va doresc!

3 comentarii:

  1. Utila postarea ta, dar din fericire in orasul meu s-a pornit ploaia si vremea s-a racorit bine :)
    Oricum vom profita din plin de fructele si legumele de sezon.
    Pupici ! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ahhh, ce n-as da sa ploua putin si pe la noi, sa se mai racoreasca atmosfera. :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mine un ceai fierbinte ma ajuta cel mai bine sa suport canicula :) preferatul meu e ceaiul verde cu iasomie, indulcit cu un pic de sirop de agave. Bauturile reci ma fac doar sa transpir mai mult si sa mi se para si mai greu de indurat caldura.

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...