joi, 17 martie 2016

5 idei de mic-dejun reinventat


 In ultima perioada toata lumea pune foarte mare accent pe ideea de a manca dimineata, idee care in zilele noastre, pentru majoritatea dintre noi, e un fel de subiect tabu.
 Dar nu-i asa ca de cele mai multe ori nu aveti chef sa degustati absolut nimic atunci cand va treziti dimineata devreme? Va doriti o masa de dimineata gustoasa, repede de preparat si good-looking?
Va popun 5 variante de astfel de mic-dejun:


1. Sandwich-ul reinventat

  In loc de banalele felii de paine putem sa folosim chifle speciale pentru sandwich, chifle cu seminte din faina integrala sau cele de tip bagel sandwich, arata ca cea din imagine si au un aspect super comestibil. Pe mine ma incanta ideea, mai ales daca ii adaugi si ceva salata verde pentru contrast, chiar m-ai nimerit.


2. Iaurt cu musli
  In momentul in care spui iaurt, te gandesti la o chestie alba si acra, nu tocmai pe gustul tau si nu tocmai pe placul tau la ora 7 dimineata. Hai sa punem iaurtul asta intr-un pahar, ii mai adaugam un strat de musli si cateva fructe taiate. Ei, ce zici, asa te incanta?


3. Ochiuri reinventate
  Ochiuri la micul dejun? Yes, please. Pe langa faptul ca sunt delicioase, au si valori nutritionale bunicele, mai ales daca alegi sa le servesti pe un pat de paine prajita cu o mana sanatoasa de spanac/salata verde si cateva legume multicolore.


4. Omleta reinventata
  Te-ai saturat de banala omleta facuta din doua oua trantite in tigaie, pe care o mananci rapid, ca sa fie totusi ceva in stomac pana la pranz?
Iti propun o idee de omleta-muffin, se prepara ca si cea clasica, numai ca o pui in forme pentru muffin, asezonezi dupa bunul plac cu legume tocate marunt si bagi la cuptor.
O sa-ti iasa niste mini-omlete de toata frumusetea, gustoase si cu aspect "comercial".



5. Smoothie pentru lenesi
  Daca nici asa nu te-am convins, iti propun cel mai rapid si colorat mic-dejun: Smoothie-ul. 
Te sfatuiesc sa alegi aceasta varianta numai in cazul in care nu ai probleme cu aciditatea din stomac, gen gastrita sau ulcer.  Ai aici, aici si aici 3 retete pentru inspiratie.

 sursa foto: pinterest


Voi ce varianta de mic-dejun preferati?






Un comentariu:

  1. Omleta-muffin rulz ! Si ochiurile cu paine prajita si verdeturi ! Nu sunt foarte fan al combinatiei iaurt-fructe, dar merge un iaurt + nuci/seminte/scortisoara/miere/stafide/merisoare

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...