miercuri, 30 martie 2016

Cum se face o semi-detoxifiere?


Am ales sa-i spun semi-detoxifiere, pentru ca nu este o detoxifiere completa. O detoxifiere completa presupune eliminarea tuturor alimentelor procesate pe o perioada determinata de timp. Insa, detoxifierea organismului nu inseamna numai renuntarea la aceste alimente si consumarea exclusiv de hrana vie, detoxifierea trebuie facuta la un nivel mai inalt.
Ce inseamna acest lucru?
Inseamna ca trebuie eliminata orice sursa de toxina, asta însemnând inclusiv noxele si fumul pe care  le intalnim non-stop in atmosfera. O detoxifiere totala, dupa parearea mea, presupune retragerea undeva in munti sau o zona nepopulata, unde se mai poate respira un aer curat.

Semi-detoxifierea asta ar trebui aplicata in fiecare zi, pentru ca sunt mai mult niste reguli de healthy lifestyle.

Deci, cum ne semi-detoxifiem?
  • Cosumand mai multe fructe si legume. Un aport ridicat de fibre ne ajuta foarte mult sa avem o digestie foarte buna, astfel ca prezinta un aspect important in eliminarea toxinelor. Daca si tu esti genul de persoana care nu se omoara dupa cruditati, poti sa rezolvi asta cu un singur pahar de smoothie in fiecare zi. Poti sa pui un ingredient care iti place foarte mult, astfel incat sa nu simti gustul celorlalte legume si fructe. Eu asa procedez.
  • Hidratarea este foarte importanta. In special cea bazata pe 100% apa, fara sucuri, fara compoturi, cafea sau alte lichide indulcite. Apa si atat!
  • Exfolierea pielii de 2 ori pe saptamana. Desi nu ne dam seama, pielea noastra respira in acelasi ritm cu noi, asa ca din cand in cand trebuie sa ii dam si ei aer curat. Exfolierea se face foarte simplu, acasa, dupa dus. Eu de regula folosesc un scrub din zat de cafea. Pe langa acest lucru, epilarea o fac tot acasa cu o pasta din zahar homemade si exfoliaza si aceasta destul de bine, astfel ca fac dintr-o singura miscare epilare + exfoliere.
  • Miscarea conteaza in proportie de 50%, asta e parerea mea. Facand miscare transpiri si astfel elimini toxine .
  • Eliminarea stresului prin diverse metode. Stresul ne imbolnaveste, asta e clar. Ne facem sa mancam nesanatos, sa ne axam pe diverse vicii si automat sa acumulam toxine. Un hobby, sportul sau cateva minute/zi dintr-o activitate care ne face placer, ne ajuta sa ne destresam si sa trecem cu brio peste diverse aspecte neplacute din viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...