joi, 5 ianuarie 2012

De unde mai rasare cafeina?


Poate nu de multe ori va intrebati de ce nu puteti sa adormiti seara sau de ce sunteti agitati. Fara sa ne dam seama consumam cantitati importante de cafeina, din surse pe care nici nu le banuiam.
Cu totii stim ca aceasta provine din cafea, insa se pare ca ea se gaseste si in alte produse pe care le consumam aproape zilnic.

De exemplu:

Cafea decofeinizata

Chiar denumirea iti sugereaza faptul ca e vorba despre o licoare cu gustul tau preferat, dar fara continutul de cafeina de care te feresti.

Nu te lasa insa pacalit; un studiu realizat in 2007 a aratat ca din 36 de cescute de cafea decofeinizata luate de la diversi furnizori, printre care si Starbucks sau Dunkin' Donuts, multe aveau destula cafeina. E drept, nu chiar ca o ceasca de cafea normala (100 de miligrame), dar totusi un surprinzator 20 de miligrame.

Bauturi racoritoare

Daca despre Coca Cola sau Mountain Dew se stie ca contin cafeina, alte bauturi trec neobservate cand vine vorba despre acest stimulent. Pana si unele tipuri de bere contin cafeina.

Cand vine vorba despre racoritoare cu cafeina, acestea pot fi normale sau diet, putand avea chiar si 23 de miligrame de cafeina la un pahar, nu foarte departe de Cola.

Ciocolata

Cafeina se gaseste in mod natural in boabele de cacao, asa ca orice ciocolata contine acest stimulent. Batoanele contin, de regula, pana la 10 miligrame, dar cu cat ciocolata este mai neagra, cu atat continutul de cafeina este mai mare.

Exista pe piata si cateva sortimente de ciocolata fortifiata cu cafeina, pentru un plus de energie. Este cazul editiei limitate Snickers Charge, care are nu mai putin de 60 de miligrame de cafeina, la fel ca si un pahar de Cola.

Inghetata

Sortimentele de inghetata de ciocolata sau cafea au intre 30 si 45 de miligrame de cafeina la o jumatate de cescuta, asa ca incearca sa nu exagerezi daca nu vrei sa stai cu ochii pe pereti la noapte.

Pilule de slabit

Chiar daca nu face prea multe ca sa iti subtieze talia, producatorii de astfel de pastile au inclus cafeina si in aceste produse. Unele pilule de slabit contin si echivalentul a 12 cescute de cafea intr-o singura pastila, dupa cum a aratat o analiza realizata in SUA in 2005.

Calmante

Un pic de cafea poate ameliora durerile de cap, dar in cantitati mari poate fi chiar cauza acestor dureri. Multe tipuri de calmant incorporeaza, deci, cafeina, insa nu e cazul sa exagerezi cu pastilele, daca nu vrei sa obtii efectul advers.

De obicei se recomanda sa nu iei mai mult de doua astfel de pastile in decurs de o zi. Chiar si asa vei obtine aproximativ 130 de miligrame de cafeina.

Apa de gura sau guma de mestecat

Multe dintre apele de gura sau guma de mestecat contin cafeina, unele fiind chiar retrase de pe piata, peste ocean, dupa ce s-a descoperit ca aceasta cantitate de cafeina era mult prea mare.

La fel s-a intamplat si cu unele bauturi alcoolice, dupa ce s-a observat ca un singur pahar avea nu mai putin de 214 miligrame de cafeina.-sursa







Enjoy,
AndrEyya 

2 comentarii:

  1. I absolutely love your blog and find the majority
    of your post's to be just what I'm looking for. Do you offer guest writers to write
    content in your case? I wouldn't mind producing a post or elaborating on most of the subjects you write related to here. Again, awesome web log!

    Here is my website; top 10 products

    RăspundețiȘtergere
  2. I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get set up? I'm
    assuming having a blog like yours would cost a pretty
    penny? I'm not very internet smart so I'm not 100% sure.
    Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
    Many thanks

    Check out my blog post best reviews

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...