joi, 23 iunie 2011

Radiatii puternice-romanul,la fel de ignorant!

 Hello again!
Ce faceti? Cum va simtiti pe vremea asta CANICULARA? Gradul radiatilor se pare ca a atins un nivel maxim,in ultimele zile,nu e de gluma,chiar nu e.
 Sunt foarte indigntata,deoarece am vazut la Tv ,cum oamenii nu au nicio treaba si ignora total toate avertizarile posibile:se prajesc la soare,nu se protejeaza absolut deloc si pe langa asta isi mai tin si bietele odrasle dupa ei (sa suporte si ei radiatiile,nu numai parintii,nu?)..groaznic..





Deci dragele si dragii mei,zilele astea incercati sa:


-Beti cat mai multa apa,pentru ca prin transpiratie pierdem o mare cantitate din aceasta si de aceea trebuie sa ne hidratam permanent.


-Consumati cat mai multe fructe si legume proaspete,deoarece sunt bogate atat in apa cat si in vitamine si minerale esentiale  si deasemenea ne ajuta sa pastram un anumit grad de hidratare.


-Evitati consumul de alcool,cafea si tutun pe cat posibil(asta ar fi un lucru foarte bun,in general,nu doar in perioada asta).
Stiati ca? Dupa ce beti o cana de cafea,ar trebui sa consumati 1 L de apa?
 De ce? Deoarece cafeaua are efect diuretic si ne deshidrateaza,astfel trebuie sa compensam cu apa,cu multa apa.


-Evitati consumul de grasimi,mancaruri prajite si mancarurile de tip fast-food,in aceasta perioada,cu atat mai mult,  nu fac decat sa ne dea o stare generala de rau.


-Evitati sa mancati foarte sarat. Stim cu toti ca sarea favorizeaza retentia de lichide si cum in aceasta perioada suntem fortati sa consumam mai multe lichide,decat de obicei,s-ar putea sa ne trezim si cu cateva kg in plus.


-Protejati-va pielea!!! Daca sunteti nevoiti sa iesiti pe strada in timpul zilei,acoperiti-va cat mai mult posibil,doctorii au specificat ca ar trebui sa purtam culoarea negru cat mai mult,deoarece chiar daca aceasta atrage lumina,respinge radiatiile!!! 
Incercati sa folositi si o crema cu SPF cel putin 30 si neaparat acoperiti-va capul cu o palarie sau de ce nu,cu o umbrela!


-Incercati sa dormiti suficient! Un somn bun ne ajuta si ne pregateste pentru ziua urmatoare,astfel vom fi mai energici si nu vom fi cuprinsi de starea generala de moleseala,care se instaleaza din cauza caldurii.


Stiu ca sunt lucruri pe care le stim cu totii,insa am vrut sa le reamintesc si poate mai citeste si vreun inconstient blogul acesta si nu o sa-si mai duca fetita sau baiatul in mijlocul zilei ,cand sunt 50 de grade la soare,sa se prajeasca la un strand public!!!






Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...