duminică, 28 iunie 2015

Profita de timp, ca sa nu profite el de tine...


 Intalnesc din ce in ce mai des oameni care nu vor sub nicio forma sa se mai deplaseze pe jos. Toti prietenii mei au cate doua masina la scara si sunt porniti sa profite de ele la maxim. 
Cunosc persoane care nu merg nici macar  pana la coltul blocului pe jos, sa cumpere o paine, e musai sa isi ia si masina din dotare. 
Am devenit atat de comozi, incat shopping-ul il facem online, ba chiar si piata ajungem sa o facem din fata calculatorului, pentru ca ni se pun la dispozitie cosuri pline cu legume si fructe si sunt doar la un click distanta.
E mult mai comod, intr-adevar, si economisim si timp, dar hey, unde mai e placerea de a studia o rochie pe toate partile, unde mai e placerea de a pune mana pe fructe, inainte de a le baga in cos, unde mai e pasiunea de a alerga de colo, colo timp de 3 ore, ca dupa sa ne plangem ca ne dor picioarele din cauza faptului ca am strabatut 3 mall-uri de la un capat, la celalat?  


Vrem, nu vrem, trebuie sa recunoastem ca am devenit niste robotei si lucrurile nu se vor ameliora in perioada urmatoare, ba din contra... Ne place ca tehnologia a avansat si profitam de ea cat putem, pentru ca trebuie sa fim in trend, dar incepem sa uitam de lucrurile marunte pe care le faceam si care ne dadeau o anumita stare de bine. 


Mi se pare ca suntem mult mai tristi de cand utilizam computerul, stam ore in sir pe net si uitam sa iesim in parc sa ne plimbam, uitam sa mai bananaim prin magazine dupa toale, pentru ca e mult mai simplu sa stai doua ore pe 30 de site-uri si sa apesi cu cursorul pe ceea ce iti place.

Ca sa nu mai vorbim de concediu, toata lumea viseaza sa leneveasca pe un sezlong si sa manance la all inclusive, calatoriile si drumetiile sunt de domeniul trecutului. Daca veti arunca un ochi pe facebook, imi veti da dreptate...cu cateva exceptii, desigur...

Atunci cand vine vorba de slabit, daca s-ar inventa o camera pentru asa ceva, eventual cu wi-fi inclus, ar fi visul oricarei persoane, orice, numai sa nu ne miscam pentru a obtine silueta la care visam. 
Se apeleaza din ce in ce mai des la operatii estetice, tocmai din cauza faptului ca "nu avem timp" .  

Dar, daca am pune cap la cap timpul petrecut in fata calculatorului, am constata cu stupoare ca in acele 5-6 ore/ zi, am putea avea parte de mult mai multe activitati distractive si pe deasupra si sanatoase pentru trup si minte.

Profita de timp, ca sa nu profite el de tine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...