vineri, 17 iulie 2015

5 idei de mic-dejun rapid, pentru sezonul cald


1. Lapte rece, unt si dulceata de coacaze.
Ce poti sa-ti doresti mai mult, intr-o dimineata calduroasa de vara. Pentru mine este micul dejun ideal, dupa omleta si reprezinta un adevarat festin culinar, chiar daca nu are decat 3 ingrediente.


2. Milkshake cu fructe de sezon.
Lapte rece si un bol plin cu fructe, toate blenduite bine.


3. Smoothie din fructe si legume de sezon.
 Amestecul de frunze crude de spanac sau rucola cu cateva bucati de fructe ne furnizeaza energia pentru prima jumatate a zilei. 


4. Smoothie din iaurt cu fructe.
Pe cat este de hranitor, pe atat este de racoritor. Pentru un plus de energie, se recomanda adaugarea unei lingurite de miere.



5. Varianta clasica si rapida: legume proaspete de sezon, telemea de vaca si masline.
Pentru ca e vara si pentru ca trebuie profitat din plin de legume, indiferent ca e dimineata, pranz sau seara.


Voi ce preferati sa mancati dimineata, pe racoare?



11 comentarii:

  1. 1L apa calduta cu zeama de lamaie dimineata la trezire. O cafea neagra la vreo 30 min - o ora dupa, apoi o smoothie-ceala oarecare (doar banana si susan in varianta cea mai saraca de fructe). La pranz o masa mono-fruct pana la saturatie (banane/caise/piersici/pepene galben) iar la cina legume fie fierte fie salata si seminte. Poate pare putin, dar am adaptat si stilului de viata si nevoilor corpului. Cam asa arata o zi de-a mea de cand a venit vara, am renuntat la lactate, carne (oricum nu ma omoram cu ea), oua si dulciuri. S-au dus cosurile, oboseala, balonarile, kilele, toanele. N-as fi crezut ca lactatele imi fac atat de mult rau, traiam cu impresia ca imi fac o favoare consumandu-le. Nu e de mirare de ce exista perioade de post, tocmai pentru ca fac bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1 L doar de dimimeata??? Eu abia daca pot sa beau o jumatate de pahar atunci cand ma trezesc. Arata foarte bine meniul tau de vara si e hranitor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dintre cele 5 recomandări adesea aleg varianta cu unt și dulceață sau roșiile cu castraveți și brânză (uneori și cu măslinuțe). La fel de des mănânc și omletă la micul dejun ori cereale cu lapte.

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine prima varianta cu lapte, unt si dulceata e favorita, momentan. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. of. gasisem si eu un blender, dar pana sa il comand, s-a epuizat stocul. mie imi place painea cu unt, dulceata consum mai rar in varianta asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt 4 pahare mare, primele 2 le beau fara pauza, celelalte fortat, stand in picioare. De mersul la toaleta nu mai spun, am numarat intr-o zi, pana la ora 11 dimineata, 6 drumuri, ceea ce e cam enervant, era si un meme pe tema asta "drink all the water, pee all the time" :)) Dar pana sa adopt "dieta" asta, nu obisnuiam sa beau nici 2 pahare pe zi. Am sfatuit o prietena sa incerce, in nici o saptamana a scapat de constipatie cronica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dimineata pe stomacul gol beau cu mici inghitituri un pahar de apa plata, apoi fructe sau diverse combinatii de smoothie. Pepenele verde este regele in perioada asta! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am incercat si eu asta cu baut fortat, insa, avand probleme cu gastrita, fortez stomacul si incepe sa ma doara.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, e foarte bun si racoritor pepenele, mie a inceput sa-mi placa mai mult cel galben. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. pai sa vedem:
    - bagheta din faina integrala cu seminte + miere, grau incoltit si cateva afine
    - musli cu apa calda sau chefir/sana
    - smoothie din fructe + salata verde + tarate de ovaz
    - bagheta din faina integrala + masline kalamata + rosii cherry
    - crutoane cu rosii si masline
    - biscuiti belvita + cafea

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...