marți, 14 iulie 2015

Evadare de o zi


Cum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata cu chef de duca, in sensul bun al cuvantului. Sa-ti iei o pereche de pantaloni scurti, doua tricouri, o sapca, incaltaminte comoda si sa pleci undeva unde nu ai mai fost?

Cum ar fi sa uiti pentru o zi de absolut tot si sa faci lucruri pe care nu le-ai mai facut. Sa inveti un sport nou, sa sari cu parasuta, sa cuceresti un munte sau sa te urci intr-un cires si sa mananci delicioasele fructe, fara sa le speli in prealabil si fara teama ca vei pati ceva daca nu le vei curata inainte.

Mi-ar placea sa existe o astfel de zi in fiecare zi sau macar in fiecare saptamana, voua nu?

De exemplu, sambata am facut ceva ce nu am mai facut pana acum. Am fost la pescuit. Pana aici nimic deosebit.
Partea interesanta este ca am fost la pescuit undeva la o cota foarte inalta, intr-o zona destul de salbatica. Ne-am trezit foarte devreme si ne-am imbarcat intr-o caruta inchiriata, cu care am parcurs un traseu de aproape doua ore. A fost o adevarata aventura, deoarece drumul a fost sinuos, plin de pericole reale: de la zone mlastinoase, la zone foarte abrupte, pana la parauri suficient de adanci cat sa incapa toata roata carutei. 
Domnul "ghid" ne-a atentionat ca e posibil sa ne intalnim si cu animalute salbatice gen: caprioare, porci mistreti sau chiar ursi, ceea ce ne-a ridicat adrenalina la nivel maxim.

Insa toata teama s-a spulberat in momentul in care am ajuns la lacul unde ne-am desfasurat ulterior activitatea.



Linistea aceea, zmeura dulce si parfumata din locul acela nepoluat, concertul broastelor si aerul tare ne-au facut sa uitam de traseul inedit si sa ne lasam prada locului respectiv.
Pescuitul in sine nu avea nimic deosebit, insa drumul pana acolo si peisajul descoperit, da.

Eu, din pacate sau din fericire, nu am reusit sa prind niciun pestisor, insa m-am bucurat ca un copil de faptul ca ne-am plimbat cu caruta, am mancat fructe de padure direct din padure, am incercat sa pescuiesc, am facut picnic, iar la intoarcere, am gasit un cires incarcat si ne-am umplut tricourile cu ele, ca atunci cand eram mici.

A fost o zi de neuitat, o zi petrecuta cu prieteni dragi, o zi cat o saptamana, a fost o evadare de o zi, care nu se putea incheia decat intr-un mod placut, asa cum a si inceput...





5 comentarii:

  1. Doua ore petrecute in caruta ? WooW, ce tare ! Faina evadare ai avut ! Imi amintesc de vacantele la bunici cand mergeam cu ei la munca campului sau pe deal in carul tras de boi :)

    http://cosmetice-afaceri-online.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost ca o reintoarcere in timp, mi-a placut si sper sa se mai repete experienta. E frumos sa retraim momente dragi, chiar si dupa multi ani si poate cu alti oameni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca stai sa analizezi, realizezi ca de ulte ori e mai mare cheltuiala sa ramai acasa/in oras decat daca ti-ai face bocceluta si porni-o la drum wherever.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e, e si asta un aspect, dar faptul ca pleci de acasa si te relaxezi e si mai important.

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...