Va spuneam in postarea anterioara ca ma confrunt, din pacate, cu o pacatoasa de gastrita si ca de data asta am fost nevoita sa renunt la anumite placeri culinare si sa tin o dieta echilibrata, pentru a scapa de aceasta afectiune.
Pana acum am rezistat cu stoicism, cu 2-3 mici scapari si incep sa ma simt din ce in ce mai bine.
Am realizat ca daca vrei sau esti nevoit sa faci ceva anume, poti!
Primele zile au fost putin mai dificile, ba chiar mi-a fost rau, deoarece organismul meu incerca sa se adapteze la noul stil alimentar, insa pe parcurs am constatat ca acesta se obisnuieste cu noul regim si nu mai riposteaza.
Ce am invatat din aceasta experienta?
- Ca trebuie sa savurezi fiecare masa in parte, indiferent de ceea ce mananci, e foarte important sa mananci in liniste si sa te bucuri de ceea ce ai in farfurie.
- Niciodata nu e bine sa te ridici de la masa satul, e bine sa nu te doara stomacul atunci cand termini de mancat.
- Cafeaua decofeinizata e chiar placuta la gust, chiar daca este mai slaba, as putea sa ma obisniesc cu ea.
- Rontaitul dintre mese este un obicei prost. Am reusit cat de cat sa renunt la el, deoarece, avand aciditatea crescuta, ii dadeam de lucru non-stop si nu faceam decat sa accentuez aciditatea si implicit senzatia de arsura in stomac.
- Micul-dejun a devenit prioritatea numarul 1, este consistent si ii da de lucru stomacului exact in momentul in care aciditatea atinge cote maxime, adica dimineata.
- Cel mai mult conteaza sa mananc la ore fixe. Daca reusesc sa fac acest lucru, stomacul meu este fericit si nu-mi mai da batai de cap.
- Iaurtul a devenit prietenul meu de nadejde. Cel putin un iaurt pe zi este pansament gastric natural.
- Am slabit aproape 3 kg, lucru pe care nu mi-l doream neaparat.
Acest regim mai dureaza cel putin doua luni si incerc sa-l respect, insa recunosc ca am momente in care as manca ceva "dubios", cum ar fi un meniu de la KFC sau o portie de nachos, insa nu ma las prada poftelor, pentru ca imi doresc sa am un stomac sanatos... si fericit.
Dupa 2-3 luni nu o sa mai ai pofte asa intense. Eu adoram cartofii prajiti cu tochitura de purcel.. mancam aproape zilnic. Acum la mai bine de un an de alimentatie echilibrata, nici nu suport sa le miros. :)
RăspundețiȘtergereCu siguranta se vor diminua si poftele, acum la inceput sunt mai intense. :D
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru disciplina si perseverenta! si eu tin regim pentru fiere de mai bine de un an si jumatate si mi-am dat seama ca boala este cel mai eficient instructor cand vine vorba de invatat sa fii disciplinat cand vine vorba de alimentatie. Ceaiuri nu consumi? in perioadele in care am avut aciditate mie mi-a fost de mare folos ceaiul de chimen.
RăspundețiȘtergere