miercuri, 29 iunie 2016

3 reguli de aur pentru o vacanta reusita, fara dureri de stomac


Caldura, mare, soare, cocktail-uri, vacante si mancare. Cam asa arata verile noastre si nu e nimic rau in asta. Trebuie sa profitam de toate sau mai bine zis sa gustam putin din fiecare.
Vara suntem tentati sa alegem excursii cat mai exotice, in locuri cat mai indepartate, sa uitam macar pentru doua saptamani de task-urile de la serviciu sau de grijile cotidiene.

Vrem sau nu sa recunoastem, o astfel de vacanta merge mana in mana cu mancarea. Mai ales ca majoritatea apeleaza la serviciile all-inclusive, ca sa nu aiba niciun stres in ceea ce priveste partea asta cu alimentatia pe timpul concediului.


Iar daca nu alegi aceasta optiune, cu siguranta pleci cu gandul ca vrei sa explorezi tot ce se poate in locul acela minunat in care iti vei petrece concediul, iar asta include si partea culinara.

De aceea trebuie sa ai mare grija unde si ce alegi sa mananci. Urmeaza cele 3 reguli:

1. Daca iti place pestele si te-ai hotarat ca in aceasta vacanta sa alegi preparate pe baza acestui aliment, ai mare grija unde alegi sa-l mananci. Cel mai indicat ar fi sa alegi un restaurant cu specific pescaresc si de preferat unul care este aglomerat. De ce? Pentru ca asa ai siguranta ca totul este proaspat. Cu cat este mai populat, cu atat aprovizionarea se face mai des. Pestele este foarte periculos, mai ales daca nu este gatit in conditii optime si daca nu este cat de cat proaspat.

2. Incearca sa renunti la tipurile de mancare gen shaorma, macar pe timpul verii.
Sosurile care se adauga acestui preparat, daca ai observat, sunt tinute in caldura si oricat de des ar fi umplute acele recipiente cu sos "proaspat" adus din frigider, tot nu ar trebui sa te risti sa-l consumi.
Macar vara sa renuntam la aceste sosuri pacatoase, care ne dau batai de cap si dureri de stomac.

3. Nu manca pe plaja chestii care nu-ti inspira incredere. In afara de sucuri si fructe nu ar trebui sa mai cumperi ceva in plus de pe plaja. Si nici nu trebuie sa mai rontai intre mese. Atata timp cat ti-ai stabilit un program care include 3 mese/zi, nu trebuie sa mai atentezi la altceva intre acestea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...