vineri, 9 septembrie 2011

Sa profitam de mere!

Hy there!
 A venit toamna,am constatat si eu astazi,cand am scos capul pe fereastra. E frig si bate foarte tare vantul,e urat!
Ma gandeam sa vorbim  putin despre banalele mere,fructele cele mai des intalnite, la noi. De ce spun banale? Pentru ca le gasim peste tot si sunt cele mai accesibile(ma refer la pretul lor),insa ele nu sunt chiar atat de banale pe cat par,deoarece au foarte multe de oferit,iar noi ar trebui sa profitam de beneficiile acestora.
 De cand eram micuta,auzeam mereu "Un mar pe zi,tine doctorul la distanta",oare?!?
 Ei bine se pare ca merele noastre dragi(vorbesc de merele sanatoase,din livada bunicilor sau de cele din piata) au intr-adevar anumite calitati,care il fac pe "domnu' Dr" sa stea la distanta,asta doar daca le consumam cu regularitate(adica cel putin un mar pe zi,cum spuneam mai sus).


 Pe langa faptul ca acestea contin foarte multa vitamina C(concentrata in coaja),mai contin si fier,magneziu,sodiu si calciu,precum si vitamina A si acid folic(nu atat cat avem nevoie,dar suficient cat sa acopere o anumita parte din DZR-doza zilnica recomandata).

In afara de continutul bogat in minerale si vitamine,merele ne ajuta sa avem o digestie mai buna,datorita continutului mare de fibre si astfel impiedica aparitia cancerului de colon.

Ajuta si la slabit! Tocmai datorita continutului ridicat de fibre,merele iti regleaza oarecum digestia,depinde insa si de ceea ce mananci in fiecare zi,puteti sa cititi cateva tips-uri aici.

Imunitatea noastra nu va avea de suferit,daca reusim sa consumam acel mar in fiecare zi,datorita continutului ridicat de vitamina C,pe care il regasim in coaja marului.
 Stim cu totii ca atunci cand avem imunitatea scazuta ,ba racim,ba contactam tot felul de viroze s.a.m.d,iar doctorul ne recomanda tot timpul VITAMINA C,pentru ca datorita ei,imunitatea va creste,astfel consumand marul inainte sa avem de-a face cu Dr,nu va mai fi nevoie sa ajungem la el,pentru o simpla raceala.

Atentie,insa! Pentru cei/cele care au probleme cu stomacul,gen gastrita,ulcer...merele crude ar trebui evitate,deoarece e posibil sa fermenteze in stomac,dar totusi pot fi consumate sub forma de compot.

 Merele sunt o optiune buna in perioada asta(e sezonul lor),mai ales seara,in loc de "ceva dulce".

Va plac merele?
Incercati sa tineti doctorul la distanta, cu un mar pe zi?


Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...