vineri, 17 februarie 2012

Despre pomelo

  Stiati ca pomelo este fructul citric cel mai mare din lume si ca este considerat un adevarat simbol in cultura chineza?
 Pomelo (Citrus maxima sau Citrus grandis) a fost cultivat pentru prima data in jurul anului 100 i.Hr. pe teritoriul actual al Malaeziei, iar chinezii cred ca acest fruct ii apara de rele. Desi este adesea considerat o varietate de grapefruit, in realitate anumite soiuri de grapefruit sunt hibrizi dintre pomelo si diferite soiuri de portocal.


 

 Proprietati nutritive

-Pomelo este bogat in vitamina C. 
-Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu, in vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.
-Fructul are proprietati diuretice si este indicat la tratarea obezitatii si in curele de slabire. Are circa 42 de calorii la 100g pulpa.

 

Indicatii terapeutice

-Pomelo are un efect antioxidant astfel ca este indicat in prevenirea si tratamentul diverselor boli.

-Avand un continut bogat in vitamina C, fructul este recomandat in boli inflamatorii, in stari de stres dar si pentru prevenirea racelilor. Totodata, datorita continutului ridicat de vitamina C este recomandat in anemie.

-Datorita continutului in potasiu, vitamina C, carotenoizi pomelo este o buna alternativa pentru inlocuirea pierderilor de minerale si apa.

-Acidul citric din pomelo are efect diuretic si este util in hiperuricemie, guta, litiaza renala , hipertensiune arteriale si alte boli asociate cu retentia de lichide, stimuleaza apetitul si favorizeaza productia de bila.-sursa
Pe langa toate beneficiile oferite,mie imi place foarte mult gustul acestui fruct. Voua va place pomelo?Sanatate,
AndrEyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...