joi, 30 aprilie 2015

1 Mai Mic ca altul


Paradoxal, 1 Mai, ziua internationala a muncii, este sarbatorita printr-o zi libera, normal.
Nu e rau, avand in vedere ca suntem cam pe ultimul loc, in Europa, la astfel de zile libere, ce pot sa spun: la cat mai multe!
Si cum 1 Mai nu e doar o zi oarecare, ci ziua Nationala a Micului, va fi o avalansa de gratare cu aroma de fum si evident, parfum de mici. 
Hei, nici asta nu ar fi un lucru atat de grav, daca semenii nostri ar respecta cateva reguli de bun simt, ba chiar ar fi ok. 
De ce sa fiu ipocrita, nu sunt vegetariana, ba mai mult de atat, si eu sunt fan mici cu mustar. Nu refuz niciodata un gratar bine facut, asezonat cu o salata verde si multa veselie, ca doar suntem romani, nu?



Aminteam mai sus de niste reguli de bun simt, pe care, daca le-am respecta cu totii, cred ca lumea nu ar mai vedea cu ochi critici gratarele in aer liber.
Ce ma enerveaza cel mai tare atunci cand ies la "iarba verde"?
Pai daca am spus iarba verde, crede-ma ca asta vreau sa vad! Daca tu, cetatean al acestei tari, nu ai fost educat sa faci curat dupa ce ai campat intr-un loc, in care se vor mai aseza si altii ca tine, inseamna ca ne meritam soarta.
Nu poti sa-mi spui ca este extraordinar de greu sa-ti iei cativa saci menajeri dupa tine si sa cureti mizeria facuta impreuna cu gasca ta de petrecareti. Mi s-a intamplat de nenumarate ori sa ma apuc, mai intai, sa strang gunoiul altora, pentru a putea sa-mi asez o patura intr-un loc dragut si verde, langa un rau.

Mai exista genul acela de oameni care cred, prin simplul fapt ca exista pe aceasta planeta, ca totul li se cuvine si ca mamica lor le-a dat dreptul sa runce resturile lor menajere, intr-un rau. Daca planeta asta este atat de draguta si generoasa, incat sa suporte un asemenea specimen, atunci te rog frumos sa o respecti si tu pe ea, fara sa o poluezi.

Mai are rost sa amintim de distinsii domni care-si procura un CD cu muzica populara sau orice alt gen de muzica, special pentru ziua destinata gratarului? 
Ok, nu m-ar deranja daca ar asculta-o in surdina, pe patratica lor. Dar, ideea e ca nu se poate, nu se pot abtine si trebuie sa deschida toate usile de la masina si sa o dea la maxim, ca sa auda si ursul din barlog, in caz contrar, nu au domnle' chef de gratar. Te rog si pe tine sa nu uiti ca nu e poiana mamei tale si ca poluezi fonic. Multumesc!

Ar mai fi rozatoarele, care e musai sa lase ditamai gramada de coji de seminte, ca sa vada lumea ca si-au marcat teritoriul. Acestia sunt samantarii autohtoni, care golesc rafturile magazinelor de toate pungile de seminte si bineinteles ca prefera sa le manance la "iarba verde". Deasemenea, le place sa imprastie cojile prin toata padurea sau pe unde isi mai amenajeaza ei tabara. De obicei ii vedeti in compania unei sticle de cola, pe care o vor arunca in raul din vecinatate, ca asa e cool.

Cam astea ar fi lucrurile care ma deranjeaza la vecinii de "gratar".
Daca si tu ai dat peste astfel de fenomene in drumul tau spre 1 Mai Perfect, poti sa-mi lasi cateva exemple intr-un comentariu.


In incheiere, va doresc un 1 Mai insorit !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...