luni, 27 aprilie 2015

Cum imi detoxifiez tenul acasa


Cel mai nou trend in materie de nutritie este detoxifierea. Suntem bombardati zilnic cu o multitudine de retete de sucuri detox, de smoothie-uri, de alimente care mai de care mai sanatoase, pentru o imunitate de fier si eliminarea toxinelor din interior.
Dar stiti cum e, cand te ocupi prea mult de interior uiti de exterior si viceversa, un lucru care nu e de dorit.
Asa cum vrem sa curatam interiorul, la fel trebuie sa procedam si cu ambalajul, mai pe romaneste : cu pielea. Aceasta este prima care ne da alarma, atunci cand crede ca avem nevoie de o "curatenie generala", cred ca ati observat si voi, mai ales cand vine vorba de ten.

Asadar, pentru astazi m-am gandit sa va propun un fel de reteta de detoxifiere pentru ten, daca pot sa ii spun asa.

Reteta mea detox pentru ten :
  • Pasul 1: Imi demachiez foarte bine tenul.
  • Pasul 2: Il spal bine, bine cu un sapun cu pH neutru (Dove Fresh Touch cu castravete).
  • Pasul 3: Aplic zatul de cafea pe toata suprafata fetei si masez usor cu miscari circulare, pe fiecare zona in parte, dupa care clatesc bine cu apa calduta si sterg restul impuritatilor cu o discheta demachianta. 


  • Pasul 4: Fac o masca din 1/2 kiwi copt + 2lingurite de miere, il pasez cu furculita si amestec pana se obtine o pasta omogena, dupa care il aplic pe fata si il las sa actioneze timp de 20-30 de minute.
  • Pasul 5: Imi curat fata cu apa calda, sterg restul impuritatilor cu o discheta cu apa tonica si aplic o crema hidratanta.    
Despre kiwi am scris un articol aici si are aceeasi actiune atat pentru interior, cat si pentru exterior.


 Voi cum va detoxifiati tenul?
 Folositi o metoda speciala?




6 comentarii:

  1. Buna Andreea,
    Pentru tenul meu, zatul de cafea este cam agresiv, in schimb ma impac bine cu aspirina. Aplic o masca anti-iritanta obtinuta din trei aspirine dizolvate in putina apa, si o lingurita de miere, iar la final, inainte sa indepartez masca, cu masaj foarte, foarte usor, obtin si exfoliere mecanica.
    O zi frumoasa iti doresc!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar si aspirina curata foarte bine tenul, insa aspirina este folosita mai mult pentru tenul acneic sau cu tendite catre acnee, din cate am citit. E bine sa incercam cat mai multe masti home-made si sa vedem ce ni se potriveste cel mai bine.


    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu inteleg conceptul asta de detoxifiere... adica in restul timpului ne intoxicam, apoi la anumite intervale de timp ne detoxifiem? :P
    Prin urmare nu cred nici in detoxifierea tenului - ceea ce faci tu e o simpla rutina de ingrijire, nu o detoxifiere. Nu iese nicio toxina din ten. Sapunul, oricare ar fi el, usuca tenul, iar kiwi, ca si citricele, este iritant pentru ten. Toate fructele au efecte benefice asupra tenului, dar pentru asta trebuie sa le mancam, nu sa le punem pe fata (nu stiu nici un studiu medical care sa ateste efecte benefice ale fructelor aplicate pe fata).

    RăspundețiȘtergere
  4. Niciun studiu medical nu o sa-ti dezvaluie retete naturiste pentru nimic in lume, chiar daca ele exista.
    Cat despre sapun, da, usuca pielea, insa pentru a beneficia de substantele din mastile pe care le aplicam pe fata, aceasta trebuie curata foarte bine, in prealabil.

    RăspundețiȘtergere
  5. Studiile medicale nu sunt contra remediilor naturiste, ci doar aduc unele clarificari si desfiinteaza anumite mituri :)
    In ceea ce priveste curatarea tenului, e drept ca acesta trebuie sa fie curat, dar curatarea poate fi facuta mai bland, cu geluri de curatare, nu cu sapun. In fine, fiecare alege pentru tenul sau.

    Eu demachiez tenul, il sterg cu lotiune micelara pentru a indeparta si ultimele resturi de machiaj, ma clatesc cu apa calduta, apoi aplic de 2 ori pe saptamana crema cu AHA 10, iar in restul zilelor ulei de macadamia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant articolul avand in vedere explozia de ,,detox" aparuta in online. Eu am un ten mai special si sufar de o acnee usoara, dar in acelasi timp am tenul uscat. Ce ma ajuta pe mine este o masca cu miere:
    http://www.revista-tratamente-naturiste.ro/totar.php?totart&scat=Masti%20cosmetice&na=Mastile%20cosmetice%20-%20retete%20de%20top

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...