joi, 24 martie 2016

Cum slabesti repede si fara efort


  Trebuie sa recunosc ca am apelat la un astfel de titlu pentru a atrage atentia. Da, pentru a va atrage atentia! Majoritatea vor repede, mult si bine. De fapt, de ce sa fiu ipocrita, cu totii ne dorim acest lucru. Sa slabim repede, mult si fara efort e visul oiricarei femei.(wink - wink)
  Am mai tot spus pe aici ca ani de-a randul am incercat tot felul de diete din dorinta de a rata cat mai bine. Si tot aici am scris despre cum toate aceste diete au esuat la deschiderea frigiderului, pentru ca efectiv nu poti sa-i impui restrictii corpului, subit, deoarece nu va rezista. 
In tot timpul asta am descoperit ca poti, prin schimbari mici si constante, sa faci lucruri mari.

  Si revenind la procesul de slabire, prin diverse artificii in bucatarie, am invatat ca pot sa slabesc frumos, in timp, fara sa imi supun corpul la traume majore.
Nu pot sa iti spun cum sa pierzi 10 kilograme intr-o luna, insa pot sa iti spun cum am pierdut eu 5-6 kilograme in cateva luni, fara sa imi dau seama si fara sa renunt la ceva anume.



 Am redus cantitatea de zahar alb, zahar pe care il consumam in cantitati destul de importante, avand in vedere ca puneam aproape doua lingurite la o ceasca de cafea si beam cam 3-4 cafele pe zi. Acum pun putin peste jumatate de lingurita la o ceasca si consum maxim doua cafele pe zi.



 La inceput am injumatatit cantitatea de zahar alb, iar mai apoi am incercat sa-l inlocuiesc cu zahar brut sau Stevia. Eu nu consum zahar in stare pura decat la cafea si astfel aleg una din aceste doua variante, deoarece nu schimba gustul cu care sunt obisnuita.

 Cand am pofta de ceva sarat aleg un pumn de alune, nuci, migdale sau fistic. Am tot timpul in geanta o punguta cu un astfel de mix si asa scap de pofta de chipsuri. Recunosc insa ca mai devorez din cand in cand si cate o punga din delicioasele crantanele cu diferite arome, pofta bat-o vina...

 Pofta de dulce, care era principala mea problema, o potolesc cu cateva patratele de ciocolata amaruie sau cu un fruct(pe care il am mereu in geanta) sau cu batoanele acelea de susan+migdale+ce or mai avea prin ele. Din cand in cand apelez la Twix sau Kinder Bueno si astept sa vina vara ca sa pot manca inghetata de fistic pe post de desert.

  Am redus cantiatea de paine la jumatate si incerc sa mananc cat mai multe salate, mai ales ca acum incepe sezonul lor si sunt chiar pe gustul meu. Sunt pline de fibre, vitamine si antioxidanti. Pielea devine mai luminoasa, iar colonul nostru mai fericit.

(pranz la birou- salata cu dressing din iaurt + usturoi)

 Acestea sunt cateva deprinderi bune pentru oricine, zic eu. De daunat nu au cum sa dauneze, nu produc traume majore in organism, ba chiar il ajuta sa functioneze la cote optime, fara oscilatii mari de greutate.  


Cum vi se par aceste obiceiuri? Le practicati?



4 comentarii:

  1. sunt ok, eu am renuntat la zaharul de la cafea de tot. la inceput credeam ca n-o s-o pot bea in halul ala de amara, dar m-am obisnuit. si am dat-o pe alune, caju, fistic, nuci, am marit aportul de fructe, mi-am fixat mesele (la 12 pranzul, iar cina pana la 18:30-19), iar in loc de paine sunt niste crochete la lidl, nu stiu exact cum se numesc, dar sunt niste dreptunghiuri crocante din ceva ovaz, cred (habar n-am, au o culoare gri), cu susan. ma satur mai repede cu ele si nici nu au acelasi impact cum are painea. ce sa mai zic... sper sa ajungem unde ne dorim :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De tot nu pot sa renunt la zahar, adica la cel din cafea chiar nu pot.
      Daca reusesti sa pastrezi aceste obiceiuri, nu ai cum sa nu ajungi la rezultatul dorit. Necesita ceva timp, insa merita!

      Ștergere
  2. Ai mare dreptate cu ce spui in articol :).Te pup!
    https://iuliascorner.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...