Si nu orice ciocolata de casa, ci acea ciocolata pe care o facea mama duminica, cand era in pana de idei in ceea ce priveste desertul. Nicio ciocolata din comert nu se compara cu ciocolata de casa, trebuie sa recunoasteti!
Am vrut de atatea ori sa reproduc acest desert, insa mi-a fost frica de fiecare data sa nu o dau in bara si sa imi iasa o alta aroma decat cea cu care eram obisnuita.
Intr-un final, zilele trecute, mi-am luat inima in dinti si l-am incercat. Si ce sa vezi? Mi-a si iesit!
Reteta mea:
- 500 gr lapte praf;
- 200 gr unt;
- 150 ml apa;
- 100 gr zahar;
- 50 gr cacao;
- 100 gr nuci prajite;
- nuca de cocos pentru decor.
Punem intr-un vas apa impreuna cu zaharul si lasam pe foc pana ce acesta se topeste.
Se ia vasul de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana cand acesta se topeste.
Adaugam treptat laptele praf, pana cand se incorporeaza in amestecul de mai sus. Aveti grija la cocoloase.
Se adauga cele 50 de grame de cacao impreuna cu nuca (pentru o aroma mai intensa se lasa nuca la cuptor pentru 5-10 minute).
Se toarna intr-un recipient in strat suficient de subtire incat sa se intareasca, dar suficient de gros incat sa se poata taia (1-2 cm).
Eu am facut prostia sa nu pun folie si mi s-a lipit.
Se pune la frigider si se lasa cateva ore bune, dupa care se portioneaza si se savureaza.
Gustul este inconfundabil!
Este aroma mea preferata, pentru ca este aroma copilariei.
pai chiar vreau sa fac!
RăspundețiȘtergereGo for it! :D
ȘtergereArată delicios! xoxo
RăspundețiȘtergereEste. :P
Ștergere