joi, 7 aprilie 2016

Daca este important pentru tine, vei gasi o cale, daca nu, vei gasi o scuza...

Viata nu este tot timpul roz. Avem momente bune, momente mai putin bune, momente in care iti vine sa fugi mancand pamantul, momente in care esti foarte happy pentru ca ti-a iesit acel ceva la care ai lucrat timp indelungat, momente si momente.

Dar ce se intampla atunci cand trebuie sa facem ceva in privinta noastra si nu gasim motivatia necesara?

In primul rand trebuie sa ne gandim daca acel ceva este suficient de important astfel incat sa merite sa luptam pentru el.

Dupa ce am gasit motivul pentru care trebuie sa ne punem pe picioare, trebuie sa gasim si "armele" cu care sa luptam pentru atingerea scopului.



1. Rabdarea.
Este unul dintre cele mai puternice atuuri ale unui om, mai ales in era asta a vitezei. Consider ca daca ai rabdare, poti sa faci absolut tot ce iti doresti pe lumea asta. Rabdarea a devenit o virtute, pe care nu multi o detin.

2. Anturajul.
Conteaza in proportie de 80%. Daca esti in majoritatea timpului inconjurat de oameni pozitivi, care iti ridica moralul de fiecare data cand esti cu el la pamant, esti un om norocos. Oamenii acestia te impulsioneaza sa iti atingi scopul, indiferent care este el. O vorba buna este un pas inainte.
Incearca sa iti alegi cu atentie persoanele pe care vrei sa le ai in preajma, atunci cand iti propui un obiectiv mai greu de atins, pentru ca ei vor face diferenta. E testata treaba!

3. Vointa.
Depinde cat de mult iti doresti acel lucru. Daca este suficient de important pentru tine, vei gasi o cale, daca nu, vei gasi o scuza...

4.Motivatia.
Motivatia merge mana in mana cu vointa. Daca exista vointa, cu siguranta vei gasi si motivatia necesara, mai ales daca acel lucru conteaza foarte mult pentru tine.

5.Psihicul.
Sfat: Nu te apuca de nimic pana nu rezolvi problema care pleaca din tartacuta.
Daca suferi constant de episoade asociate cu depresia sau pur si simplu esti cu psihicul la pamant, trebuie sa rezolvi problema. Trebuie sa ceri ajutor, pentru ca e mai rusinos sa stii ca ai problema si sa nu o tratezi, decat sa recunosti ca ai o problema si sa mergi sa o rezolvi.


Indiferent de ceea ce iti propui, sa nu uiti niciodata  :
Daca este important pentru tine, vei gasi o cale, daca nu, vei gasi o scuza...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...