Diferenta este de vreo 30 de ml. :)))
Nu-i asa ca de cele mai multe ori, cand mergem in oras, ne-am obisnuit sa cerem : o cafea lunga, va rog, si cu mult lapte?
Avem impresia ca daca cerem espresso scurt este mult mai tare, insa nu este chiar asa. Bine, de fapt cafeaua adevarata se numeste ristretto si se concentreaza in primii 15-20 de ml de lichid pe care ii obtinem de la expresor. Aceasta este mult mai cremoasa si mai aromata, de aceea avem impresia ca este foarte tare.
sursa foto: google
Tot ceea ce curge dupa primii 30 de ml, nu inseama altceva decat o zeama lunga plina de reziduurile si substantele toxice din cafeaua supusa unei temperaturi de peste 100 de grade. Deci, cafeaua lunga este si toxica.
Cat despre paharul acela mic de apa care se serveste impreuna cu cafeaua, nu se bea in acelasi timp cu aceasta, se bea inainte, tocmai pentru a se simti mai bine aroma espresso-ului.
Daca vi se pare prea aromata cafeaua de tip ristretto si nu puteti sa renuntati la lapte, puteti sa alegeti un cappuccino italian, pentru ca este espresso scurt + spuma de lapte.
bun si unul si altul, dar prefer lung!
RăspundețiȘtergereEu cappuccino. :D
ȘtergereNu beau cafea, dar poate ar trebui pt un boost de energie :))
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergereCred ca si asta cu energia de la cafea e un mit. Iti trezeste intr-adevar simturile, mie imi place pentru aroma. :D
ȘtergereFoarte interesantă informația!
RăspundețiȘtergereEu de obicei îmi comand o cafea mare, să tot am din ce să sorb. Mă găndesc că nu e alegerea cea mai potrivită...
https://beautybazar.wordpress.com
Cappuccino rulzzz. :D
Ștergere