joi, 19 mai 2016

Care este diferenta dintre un espresso scurt si unul lung?

Diferenta este de vreo 30 de ml. :)))

Nu-i asa ca de cele mai multe ori, cand mergem in oras, ne-am obisnuit sa cerem : o cafea lunga, va rog, si cu mult lapte?

Avem impresia ca daca cerem espresso scurt este mult mai tare, insa nu este chiar asa. Bine, de fapt cafeaua adevarata se numeste ristretto si se concentreaza in primii 15-20 de ml de lichid pe care ii obtinem de la expresor. Aceasta este mult mai cremoasa si mai aromata, de aceea avem impresia ca este foarte tare.

sursa foto: google

Tot ceea ce curge dupa primii 30 de ml, nu inseama altceva decat o zeama lunga plina de reziduurile si substantele toxice din cafeaua supusa unei temperaturi de peste 100 de grade. Deci, cafeaua lunga este si toxica.

Cat despre paharul acela mic de apa care se serveste impreuna cu cafeaua, nu se bea in acelasi timp cu aceasta, se bea inainte, tocmai pentru a se simti mai bine aroma espresso-ului.

Daca vi se pare prea aromata cafeaua de tip ristretto si nu puteti sa renuntati la lapte, puteti sa alegeti un cappuccino italian, pentru ca este espresso scurt + spuma de lapte.




7 comentarii:

  1. bun si unul si altul, dar prefer lung!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu beau cafea, dar poate ar trebui pt un boost de energie :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Cred ca si asta cu energia de la cafea e un mit. Iti trezeste intr-adevar simturile, mie imi place pentru aroma. :D

      Ștergere
  3. Foarte interesantă informația!
    Eu de obicei îmi comand o cafea mare, să tot am din ce să sorb. Mă găndesc că nu e alegerea cea mai potrivită...
    https://beautybazar.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...