joi, 23 iunie 2016

Vara slabesti mult mai usor: mit sau adevar?

23.06.2016, Pitesti, termometrul indica 34 de grade la ora 14.  Da, vara s-a instalat de cateva zile bune. E placuta temperatura asta numai daca esti in vacanta si te refugiezi undeva in munti sau pe o plaja pustie, la mare. Desi sunt nascuta in plina vara, trebuie sa recunosc ca am probleme mari in acest anotimp, tocmai din cauza caldurii excesive. Imi pierd lipsa de concentrare foarte usor, ma simt foarte obosita si molesita, am dureri de cap si imi obosesc foarte rau ochii. Summer is not my thing at all. Dar, pe langa toate aceste inconveniente, e un lucru care ma incanta, vara pierd foarte usor kilogramele acumulate iarna.


Da, e fapt demonstrat! Si nu, nu este un mit, cel putin la mine functioneaza de fiecare data. Inevitabil, iarna, pun cam 3-4 kilograme pe abdomen si picioare. Orice as face si oricat m-as abtine, le acumulez fara sa vreau, ba chiar si in conditiile in care merg obligatoriu la sala.
Dar nu ma panichez prea tare, pentru ca vara dispar fix asa cum au aparut. Nu stiu voi cum sunteti, dar la mine functioneaza de fiecare data. Si singura explicatie este ca mananc mai putin, deci da, totul pleaca de la mancare. Indiferent cat sport faci, indiferent ca te stresezi, slabitul pleaca din bucatarie si
mi-a fost foarte greu sa accept acest lucru, fiind o gurmanda inraita. 

De ce slabesti slabesti mult mai usor in anotimpul cald?

1. Nu mai mananci foarte multi carbohidrati
Trebuie sa recunosti ca in anotimpul rece iti vine sa rontai non-stop, fie ca stai si te uiti la filme, infofolita in patura sau ca esti la birou si ai un proiect important care te solicita. Nevoia de a rontai ceva care dauneaza siluetei e mai acuta in sezonul toamna-iarna.

2. Ai liber la fructe, la fructele de sezon. 
Piersici, caise, cirese, pepene, fructe de padure, etc. Vara le gasesti peste tot si fix in perioada lor de glorie, asa ca poti sa sari o masa si sa o inlocuiesti cu fructe. Sunt racoritoare, iti dau energie si nici nu se depun pe unde nu trebuie.

3. Te hidratezi mult mai mult.
Limonade, smoothie-uri, ceaiuri reci si multa apa plata cu lamaie, cam asta consumam vara. Hidratarea merge mana in mana cu slabitul. Vara cred ca este singurul sezon in care nu mai confundam senzatia de sete cu cea de foame, astfel ca ne hidratam exact asa cum ar trebui sa o facem si in restul anului.

4. Vacanta de vara te slabeste.  
Sau cel putin pe unii dintre noi, asta daca nu esti genul care sa mearga la all-inclusive si sa manance toata ziua, in loc sa faca ceva util pentru sine. 
Mersul constant la piscina, plimbarile lungi pe faleza, mersul cu bicicleta prin parcuri sau drumetiile pe munte sunt cateva dintre activitatile preferate vara. Daca ai activitate vara, imposibil sa nu dai cateva kilograme jos.

5. Mananci foarte multe salate.
Si nu pentru ca ti-ai impus acest lucru, ci pentru ca simti nevoia sa te racoresti si cum altfel daca nu mancand o salata mare de rosii cu ulei de masline si mozzarella. Ca sa nu mai vorbim de salata de castraveti cu marar si usturoi sau de salata de varza, care este preferata mea.




2 comentarii:

  1. Si mie mi se pare ca vara e perioada perfecta pentru a scapa mai repede de kg. Cand fac miscare, fiind asa cald, transpir considerabil mai mult si chiar daca pierd multa apa, elimin mai repede si grasimea.
    Parca si deserturile sunt mai light, o inghetata are mai putine calorii decat o prajitura cu care ne delectam iarna :D. Iar fructele si legumele sunt la discretie, asa cum ai scris si tu!

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...