sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Ce sa mananci la cina si sa nu iti cada greu la stomac

Buna!
Zilele trecute am fost intrebata de catre o cititoare,ce anume ar putea sa manance la cina,deoarece are ore pana seara,tarziu si totusi nu ar vrea sa adoarma cu stomacul gol.

Am gasit pe internet cateva variante sanatoase pentru cina, propuse de dr. Mihaela Bilic:

1. O porţie (cam cât o farfurie de ciorbă) de souflé de conopidă (conopidă la cuptor cu sos făcut dintr-un cub de unt, o linguriţă de făină, o ceaşcă de lapte şi două linguri de caşcaval ras sau de parmezan).

2. O bucată de muşchi de porc sau o jumătate de muşchiuleţ la grătar + patru-cinci linguri de varză călită (în sos de roşii) + ardei iute.

3. O bucată de peşte la cuptor (preparat în staniol, cu ierburi aromatice şi puţin unt sau ulei) + legume la grătar sau fierte.

4. O pulpă de pui sau o jumătate de piept de pui + legume gratinate la cuptor - conopidă, broccoli, dovlecel, vinete sau ciuperci tăiate felii şi sos făcut din două linguri de parmezan ras, două linguri de smântână (12% grăsime), o ceaşcă de lapte cald şi ierburi aromatice.

5. O pulpă de pui sau o jumătate de piept de pui la rotisor (curăţate în prealabil de piele şi de grăsime) + o salată mare de varză albă, cu lămâie.

6. O porţie de ciorbă de legume cu carne slabă, nu foarte sărată (fără cartofi, fasole boabe, paste făinoase, orez sau ulei) + ardei iute.

7. O bucată mare de peşte alb preparat la cuptor + roşii, busuioc, măsline, ciuperci sau alte legume fierte ori preparate la grătar (conopidă, dovlecel, vinete).

8. O bucată de somon la grătar + sparanghel sau broccoli fiert + o linguriţă de sos olandez (făcut din unt, gălbenuş, lămâie, sare şi puţină apă).

9. O bucată de carne de vită la grătar sau la cuptor + legume la grătar (ciuperci, ardei gras, dovlecel, vânătă, roşie, ceapă) sau fierte (conopidă, broccoli, fasole verde) + un cub de unt.

10. O conservă de sardine în sos tomat, pusă peste o farfurie cu legume fierte (fasole verde, conopidă, broccoli).

sursa retete

Aceasta postare a fost planificata,voi raspunde la mail-uri si comentarii saptamana viitoare!


Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...