sâmbătă, 12 noiembrie 2011

STUDIU: De ce te îngraşi când eşti stresat?

Dulciurile sau alimentele bogate în grăsimi au capacitatea de a ne ajuta să trecem mai uşor peste momentele grele şi dureroase, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Investigation.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că alimentaţia de tip fast food are un anumit rol, la nivel molecular, în sensul că aceasta contribuie la îmbunătăţirea stării de spirit a unei persoane. Acest lucru explică de ce unele persoane prezintă un risc crescut să devină obeze când se confruntă cu situaţii stresante, informează Daily Mail.

O echipă de oameni de ştiinţă, coordonată de dr. Lukas Oudenhove, de la Universitatea din Leuven, Belgia, a folosit testele de imagistică prin rezonanţă magnetică pentru a estima impactul emoţional care are loc în momentul în care grăsimea ajunge în stomac.

Cercetătorii au recrutat 12 voluntari cu o greutate normală cărora le-au fost scanate undele cerebrale pe măsură ce le-au fost arătate o serie de imagini cu mesaje triste şi neutre, şi de asemenea în timp ce au ascultat o melodie care avea un mesaj trist. Oamenii de ştiinţă au inserat ulterior acizi graşi sau alimente sărate în stomacul voluntarilor fără să le precizeze acestora ce anume le-a fost dat.

Experţii au constata că muzica şi mesajele le-au afectat oamenilor stările de spirit. Nivelul de tristeţe a fost cu aproximativ 50% mai mic în rândul celor care au consumat acizi graşi spre deosebire de cei care au primit alimente sărate.

"Consumul de grăsimi pare să ne facă să ne simţim mai bine atunci când trecem prin momente negative, chiar dacă noi nu ştim că mâncăm gras", a declarat dr. Oudenhove.

Cercetătorii sunt de părere că aceste descoperiri ar putea avea implicaţii importante pentru oamenii cu obezitate, tulburări alimentare şi depresie. Aceştia au precizat că este nevoie de o continuare a studiului care să se bazeze pe un număr mai mare de participanţi.
sursa:gandul.info




Enjoy,

Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...