joi, 17 noiembrie 2011

Stim ce mancam?


 Am revenit cu o postare care are in vedere un aditiv alimentar despre care foarte multa lume nu stie ce rol are si cam ce efecte adverse are asupra organismului nostru, daca este consumat frecvent. Este vorba despre aditivul E 120, fiind mai cunoscut sub denumirea de carmin.



  "Carminul sau E120 este un pigment de culoare roșie aprins obținut din acidul carminic produs prin zdrobirea femelei insectei din superfamilia Coccoidea, cum ar fi cochinealul și cochinealul polonez. Carminul este folosit în produsele alimentare, cum ar fi iaurtul și anumite mărci de sucuri, în special cele colorate rubin-roșii. Se mai utilizează la fabricarea florilor artificiale, vopselelor, cerneală și alte produse cosmetice" sursa Wikipedia

 Carminul este utilizat in mai multe industrii, insa are un loc aparte si in industria alimentara.
Este un colorant destul de puternic care se ascunde pe etichetele produselor sub denumirea de "culoare adaugata" sau "colorant artificial".

 Il putem intalni in:
-prajituri;
-carne;
-mezeluri;
-pate;
-jeleuri, bomboane;
-bauturi carbogazoase;
-inghetata;
-iaurturi etc.

E120, carmin are efecte adverse ca:
-alergii,
-rinite,
-astm
-eruptii cutanate.
Efectele adverse apar din cauza faptului ca E 120 contine acid carminic, un acid la care foarte multe persoane sunt alergice.

Doza zilnica admisa pentru carmin este de 0-5 mg/kg corp.

 P.S.: In cazul in care mergeti sa cumparati carne din comert, nu alegeti niciodata carnea care are o nuanta puternica de rosu, deoarece nu inseamna ca este proaspata, ci are injectata o doza mare de carmin.



Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...