marți, 24 martie 2015

De ce sa alergi?


 De ce imi place sa fac miscare?
 Deoarece: fie ca joc tennis, fie ca fac cardio (TRX), fie ca merg la sala de fitness sau pur si simplu ma plimb, imi place starea aceea de bine care se instaleaza imediat dupa ce termin antrenamentul fizic.
 E o senzatie unica, placuta, e ca o ploaie calda de vara sau ca o adiere usoara de toamna. Practic nu mai simt nimic, nici oboseala, nici stres, doar o usoara senzatie de plutire. 
 Cei care practica sportul intr-o forma sau alta, inteleg despre ce e vorba.

 Si totusi, niciun antrenament nu se compara cu senzatia pe care o ai atunci cand alergi. Mintea iti zburda in mii de directii, poti sa visezi, poti sa evadezi, iar la un moment dat chiar simti ca poti sa zbori. Nu mai auzi racnetele colegilor de sala, nu mai auzi aceeasi muzica over and over again, nu mai auzi cum tipa cate un descreierat, care crede ca asa isi elibereaza o anumita tensiune.

 Ce auzi in schimb?  Sunetul naturii si al libertatii.
Te simti liber, nu te mai simti ingradit, poti sa alergi in voie, in orice directie fara nicio restrictie. Chiar daca-ti propui un anumit traseu de la inceput, nimic nu te impiedica sa-l schimbi, poti sa te abati oricand de la el si sa gasesti altul mai interesant.
Pentru ca atunci cand vine vorba de alergat, nu exista limite! Esti doar tu, cu tine si natura...



  De ce sa alergi?
  Pentru ca e pacat sa nu profiti de cea mai simpla forma de a face sport si pentru ca cele mai frumoase lucruri in viata SUNT GRATIS.


Run fit! Run fast! Run far!



Va place joggingul?



6 comentarii:

  1. Eu ma pregatesc pt rochia de mireasa si doar eu stiu ce greu mi-a fost la inceput. Acum, daca nu merg 2 zile la sala sau la alergare nu ma simt bine...:)

    xoxo

    www.sorananistor.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Alergatul este placut si relaxant! Spun eu asta care nu am mai facut sport de aproape 2 ani dar ... Mi-ar place! Sa nu crezi ca sunt fff comoda doar ca am fost însărcinată, bebe, operatia de cezariana si asa trece timpul si eu nu am mai facut sport.
    www.rokolla.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. E mai greu dupa o operatie, mai ales cand alergi. :( Dar exista alternative. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Inceputurile sunt cele mai grele, dupa, devine totul rutina. Casa de piatra si o nunta de vis! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. offf...eu nu pot alerga! serios acum, daca alerg 50m, simt ca lesin. tare-as vrea sa fac ceva in privinta asta

    RăspundețiȘtergere
  6. Incearca sa te antrenezi putin ianinte.

    Mergi cateva ture de teren, pana inveti sa iti reglezi respiratia. Apoi incearca sa mergi intr-un ritm mai alert, dar nu uita de respiratie.

    Abia dupa aceea poti sa incepi sa alergi in ritmul pe care il stabilesti tu. Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...