sâmbătă, 14 martie 2015

Vine vara bine-mi pare, celulita-i pe picioare...


 Primavara, draguta, incepe incet, incet sa-si intre in drepturi. 
  Azi iti da o raza de soare, maine mai pluseaza cu 2-3 grade si usor, usor revine pe linia de plutire, iar noi renuntam la paltoane si cizme.
 Dar ce te faci? Ca peste aproximativ 3 luni, daca nu mai devreme, vine si sora-sa si atunci va fi musai sa iti arati pielea in toata splendoarea ei. 
Acum, fie vorba intre noi, esti pregatita pentru vara?

 Ce este celulita?
 Celulita nu este o boala si nici nu este cauzata de toxinele din organism. Nu! Celulita apare sub forma unor mici celule/depozite de gasime, care tind sa iasa la suprafata pielii, astfel incat dau impresia de minge de golf sau coaja de portocala. 

Unde si de ce apare? 
 Relaxeaza-te, 90% dintre femei au celulita, nu esti singura. Aceasta nu tine cont ca esti slaba sau grasa, se instaleaza in timp si o vei vedea pe coapse, pe burtica sau chiar pe maini, in zona tricepsului.

 sursa foto:Google



 Vina poti sa o imparti undeva intre predispozitia genetica sau un surplus de greutate si o alimentatie haotica si in general nesanatoasa, intre sucurile carbogazoase si lipsa de activitate/ miscare.
  Cauze sunt multe, insa pe noi ne intereseaza cum sa o prevenim sau cum sa o combatem, in cazul in care ne-a invadat.


Cum prevenim/ combatem celulita?

Putem face acest lucru prin renuntarea la anumite obiceiuri proaste sau vicii, cum vreti sa le spuneti:
  • Mai putin fast-food, mai multe alimente sanatoase;
  • Mai putine carbogazoase, mai multa apa;
  • Include neaparat miscarea in programul tau zilnic, fii activa, combina exercitiile de tip cardio cu  cele de forta, pentru o tonifiere vizibila;
  • Daca esti comoda, fa-ti un abonament la un salon de remodelare corporala, unde ti se vor aplica cele mai in voga tratamente anti-celulita;
  • Daca ai cateva kilograme in plus, celulita este cu atat mai vizibila, incearca sa scapi de ele, pentru un aspect mai ameliorat al acesteia.

  Cu cateva reguli de bun-simt aplicate constant, cu o dieta echilibrata si putina disciplina, o sa reusim sa eliminam coaja de portocala, iar daca nu scapam in totalitate de ea, macar o mai netezim, cat de cat.


2 comentarii:

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...